Cum pot finanta constructia unui cartier rezidential pe firma?


Intrebare:

M-ar interesa la ce banca ar putea solicita o societate recent infiintata un credit pentru dezvoltarea unui proiect de constructie. Este vorba de constructia unui cartier rezidential cu aproximativ 100 de locuinte.

Cantea Adriana , Timisoara

Pentru societatile care doresc sa obtina finantare pentru propriile proiecte de constructii, bancile ofera credite specializate, ce prezinta anumite particularitati.  

Companiile pot obtine astfel de finantari pentru constructia de sedii sau birouri, hale de productie, spatii de depozitare, spatii comerciale, etc. De asemenea, exista posibilitatea finatarii constructiei de locuinte rezidentiale in vederea vanzarii, daca statutul companiei permite acest lucru.  

In general, creditele pentru constructii se acorda pe perioade extinse, de pana la 15 ani si ofera posibilitatea de a opta pentru o perioada de gratie, in care clientul nu este obligat sa ramburseze creditul, ci doar dobanzile si comisioanele aferente.  

In plus, la creditele pentru constructii exista o perioada de utilizare a fondurilor care difera in functie de perioada de derulare a lucrarilor. La Credit Europe Bank, creditul poate fi tras intr-una sau mai multe transe, perioada de utilizare putand ajunge pana la 12 luni.   

Creditele pentru constructii sunt garantate intotdeauna cu proprietati imobiliare, printre care se poate regasi si terenul pe care urmeaza a se edifica viitoarea constructie.  

In cazul Credit Europe Bank, pentru a putea beneficia de un credit de constructie, intreprinderile mici si mijlocii solicitante trebuie sa aiba o experienta in afaceri de minim 12 luni, sa nu fi inregistrat incidente de plata, credite restante sau restante la bugetul de stat peste nivelul acceptat de banca. De asemenea, compania trebuie sa fie stabila din punct de vedere financiar si sa aiba capacitatea de plata necesara pentru rambursarea creditului.  

In functie atat de profilul societatii care solicita creditul, cat si de caracteristicile proiectului de investitii propus pentru finantare, banca poate oferi si alte solutii de finantare, potrivite fiecarei situatii in parte.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus