Cum se acorda un credit pentru constructie pe firma?


Intrebare:

Buna ziua,

As dori sa contractez un credit pentru constructia unei hale. Am inteles insa ca nu primesc toti banii odata si ca trebuie sa arat facturi pentru toate cheltuielile?

Verdet Adrian, Bucuresti

Pentru realizarea unei constructii, fie ea cladire de birouri, hala sau imobil de locuit, firmele pot apela la credite bancare de investitii sau ipotecare. Creditele de modernizare sau constructie au avantajul ca permit obtinerea unei sume suficient de mari si pe o perioada ce poate ajunge in unele cazuri pana la 10 - 15 ani.

Garantia imprumutului va fi alta decat imobilul construit, iar banca poate suporta intregul cost sau poate cere o contributie minima din partea solicitantului.

In cazul creditului pentru constructii, valoarea totala se stabileste pe baza devizului eliberat de o firma specializata. Ulterior, clientul va intra in posesia sumelor aprobate defalcat, pe baza facturilor pro-forma ce trebuie prezentate la banca, facturi emise de societatea de constructii.

In cazul in care clientul nu doreste o suma foarte mare sau nu poate justifica anumite cheltuieli, exista posibilitatea contractarii unui credit de nevoi nenominalizate. In aceasta situatie toti banii vor fi pusi la dispozitia clientului intr-o singura transa. In cazul Raiffeisen Bank, suma maxima ce poate fi obtinuta printr-un astfel de credit este de 200.000 lei pentru microintreprinderi sau 175.000 euro pentru companiile cu o cifra de afaceri intre 1 si 5 milioane euro.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus