Cum se acorda un credit pentru constructie pe firma?


Intrebare:

Buna ziua,

As dori sa contractez un credit pentru constructia unei hale. Am inteles insa ca nu primesc toti banii odata si ca trebuie sa arat facturi pentru toate cheltuielile?

Verdet Adrian, Bucuresti

Pentru realizarea unei constructii, fie ea cladire de birouri, hala sau imobil de locuit, firmele pot apela la credite bancare de investitii sau ipotecare. Creditele de modernizare sau constructie au avantajul ca permit obtinerea unei sume suficient de mari si pe o perioada ce poate ajunge in unele cazuri pana la 10 - 15 ani.

Garantia imprumutului va fi alta decat imobilul construit, iar banca poate suporta intregul cost sau poate cere o contributie minima din partea solicitantului.

In cazul creditului pentru constructii, valoarea totala se stabileste pe baza devizului eliberat de o firma specializata. Ulterior, clientul va intra in posesia sumelor aprobate defalcat, pe baza facturilor pro-forma ce trebuie prezentate la banca, facturi emise de societatea de constructii.

In cazul in care clientul nu doreste o suma foarte mare sau nu poate justifica anumite cheltuieli, exista posibilitatea contractarii unui credit de nevoi nenominalizate. In aceasta situatie toti banii vor fi pusi la dispozitia clientului intr-o singura transa. In cazul Raiffeisen Bank, suma maxima ce poate fi obtinuta printr-un astfel de credit este de 200.000 lei pentru microintreprinderi sau 175.000 euro pentru companiile cu o cifra de afaceri intre 1 si 5 milioane euro.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus