Ce se intampla daca imobilul cu care am garantat creditul este distrus?


Intrebare:

Am facut un credit pe firma si am garantat cu o constructie. A trebuit sa o asigur impotriva mai multor riscuri (ex cutremur) si intrebarea mea este ce se intampla daca se distruge cladirea? Trebuie sa dau banii primiti de la firma de asigurari bancii si sa inchid creditul? Tin sa mentionez ca nu as mai avea o alta cladire cu care sa garantez ca sa merg in continuare cu imprumutul, dar nu ar fi o problema sa imi patesc ratele.

Vasile Calinescu, Arad

Asigurarile care se fac pentru imobilele care sunt aduse ca si garantie la un credit sunt si ele cesionate bancii. Se poate intampla insa, ca, dintr-un anumit motiv (ex. incendiu, cutremur) garantia constituita bancii sa fie distrusa. 

In aceasta situatie, banii platiti de societatea de asigurari vor fi blocati de banca si, de principiu, se va inchide creditul. Exista insa si alternativa ca respectivul client sa aduca o alta garantie sau banii care sunt blocati din asigurare sa fie constituiti ca si cash colateral pentru credit (depozit in numerar pentru garantare credit).


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus