Ce se intampla daca imobilul cu care am garantat creditul este distrus?


Intrebare:

Am facut un credit pe firma si am garantat cu o constructie. A trebuit sa o asigur impotriva mai multor riscuri (ex cutremur) si intrebarea mea este ce se intampla daca se distruge cladirea? Trebuie sa dau banii primiti de la firma de asigurari bancii si sa inchid creditul? Tin sa mentionez ca nu as mai avea o alta cladire cu care sa garantez ca sa merg in continuare cu imprumutul, dar nu ar fi o problema sa imi patesc ratele.

Vasile Calinescu, Arad

Asigurarile care se fac pentru imobilele care sunt aduse ca si garantie la un credit sunt si ele cesionate bancii. Se poate intampla insa, ca, dintr-un anumit motiv (ex. incendiu, cutremur) garantia constituita bancii sa fie distrusa. 

In aceasta situatie, banii platiti de societatea de asigurari vor fi blocati de banca si, de principiu, se va inchide creditul. Exista insa si alternativa ca respectivul client sa aduca o alta garantie sau banii care sunt blocati din asigurare sa fie constituiti ca si cash colateral pentru credit (depozit in numerar pentru garantare credit).


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus