Cum pot cumpara o masina pe firma prin credit?


Intrebare:

Cum as putea sa achizitionez o masina prin firma in rate?

Gheorghe Florena Claudia, Ogrezeni

Obtinerea unui credit pe persoana juridica implica, in functie de banca, anumite conditii obligatorii legate de natura activitatii companiei, perioada de functionare, cifra de afaceri, profit, etc. Mai mult, tot in functie de indicatorii financiari ai companiei se vor stabili costurile aferente, valoarea maxima a imprumutului, nivelul garantiilor cerute.

In cazul in care doriti sa achizitionati un autorurism puteti apela la mai multe tipuri de credite. In cazul in care nu doriti sa oferiti garantii materiale puteti alege un credit de nevoi personale fara garantii iar daca situatia financiara a firmei o permite puteti apela chiar la o linie de credit. Aceste variante implica insa un nivel al costurilor mai ridicat.

In general, insa, pentru a achizitiona un autoturism, cel mai indicat imprumut este creditul de investitii. Daca autoturismul este nou, garantia o va constitui chiar aceasta.Tragerea creditului se va face pe baza facturii proforma.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus