Se poate face credit pe firma pentru a infiinta o noua companie?


Intrebare:

Buna ziua!
Am o firma, contract de mandat cu Loteria Romana ..adica in fiecare luna ne da un comision, vindem cartele, si mai multe chestii pe care le facem. Cum as putea sa iau un imprumut avantajos pentru nevoi personale, pentru investite, daca as vrea sa deschid o afacere nu neaparat acelasi obiect de activitate. Se poate? Firma e infiintata de 4 ani, deci are vechime! Va multumesc anticipat!

Benescu Petru, Braila

In general creditele acordate societatilor comerciale vizeaza dezvoltarea si consolidarea afacerii deja existente. Fondurile obtinute pot fi folosite in scopul asigurarii unei linii de credit pentru nevoile curente ale firmei, pentru cumpararea de utilaje sau imobile sau in vederea asigurarii capitalului de lucru.

Exista insa si credite de nevoi nenominalizate pentru societati, in care banca nu cere o justificare pentru utilizarea sumelor primite, clientul putand folosi banii in orice scopuri. Sumele care se pot imprumuta in acest fel sunt insa mai reduse. La Raiffeisen Bank, valoarea unui credit de nevoi personale pentru IMM este de cel mult 70.000 lei, fara a depasi 10% din cifra de afaceri a companiei. Perioada de creditare este de 2 ani, rambursarea fiind facuta in rata lunare egale. Creditul se acorda fara garantii materiale si nu este necesara existenta unei relatii anterioare cu banca.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus