top banner

Pagina 8 - Plati: Articole, știri și sfaturi financiare

(P) De ce cardul este seiful din buzunarul tau?

(P) De ce cardul este seiful din buzunarul tau?

Probabil unul dintre cele 14,96 milioane de carduri din Romania este al tau. Dar stiai ca platile pe care le faci cu acesta sunt mult mai sigure si rapide decat cele cu numerar? In plus, la fiecare tranzactie platesti aceeasi suma indiferent daca alegi cash sau card, comisionul fiind 0!

29 Feb 2016 | Plati
(P) Ziua Sigurantei pe Net este in fiecare zi!

(P) Ziua Sigurantei pe Net este in fiecare zi!

Esti unul dintre cei 11 milioane de romani care folosesc internetul. Cum faci sa nu fii unul dintre cei care sunt si pacaliti online? Cum iti protejezi copiii? Pentru ca Ziua Sigurantei pe Net ar trebui sa fie in fiecare zi, iti oferim sfaturi de top pentru a fi in siguranta online.

11 Feb 2016 | Plati
(P) Cum platesti in siguranta in strainatate?

(P) Cum platesti in siguranta in strainatate?

Sigur intentionezi sa cumperi ceva interesant online... sau te gandesti sa pleci in strainatate, dar cum platesti in siguranta? Schimbul valutar, moneda pe care nu o cunosti sau legislatia locala – acestea nu vor mai avea secrete daca parcurgi sfaturile de mai jos!

28 Ian 2016 | Plati
(P) Cum sa platesti cu cardul in siguranta

(P) Cum sa platesti cu cardul in siguranta

Sunt aproape 15 milioane de carduri in Romania, dar 1 din 4 este inactiv. Desi mai mult de o treime dintre romani cumpara online, doar unul din 10 plateste online. Cei mai multi prefera sa retraga banii de pe card in ziua salariului si sa plateasca folosind numerar. Si totusi, online este mai sigur.

18 Ian 2016 | Plati

Avram (BNR): Comisionul de interogare sold este imoral

Bancile mai au mai putin de un an sa isi alinieze costurile aferente conturilor de plati cu servicii de baza la cele de nivel european. Directiva europeana 2014/92/UE care reglementeaza comisioanele, schimbarea si accesul la conturile de plati trebuie transpusa in legislatia nationala pana in septembrie 2016.

24 Noi 2015 | Plati

Programul Bani pe Net te invata cum sa faci cumparaturi online

Programul national de educatie financiara privind comertul electronic Banii pe Net a depasit in primele zece luni din 2015 pragul de 100.000 de cursanti. Acestia au finalizat trainingul atat prin intermediul platformei online de informare, cat si in scolile, liceele si bibliotecile din intreaga tara.

18 Noi 2015 | Plati

Senatul a aprobat limitarea sumei pe care recuperatorul o poate cere debitorului

Initiativa legislativa privind limitarea sumei pe care un recuperator de creante o poate solicita deditorului la cel mult dublu fata de valoarea platita pe creanta a trecut marti de Senat. Urmeaza, insa, Camera Deputatilor, locul in care astfel de initiative, favorabile consumatorilor, fie dispar, fie se transforma radical.

13 Oct 2015 | Plati

Transferul clientului de la banca la recuperator este de multe ori ilegal

Piata recuperarii de creante, dar si relatia dintre firma de recuperare si clientul ”cumparat” de la banca sau de la o alta societate comerciala se afla tot mai mult in atentia opiniei publice. Este vorba de o piata nereglementata, unde marfa este reprezentata de persoane expuse la abuzuri care nu isi cunosc nici putinele drepturi pe care le au.

05 Oct 2015 | Plati

BCR ieftineste tranzactiile prin canale alternative, dar le scumpeste pe cele la ghiseu

Concurenta pe piata bancara si increderea scazuta a publicului in sistem isi spun din ce in ce mai mult cuvantul in actiunile bancilor. Dupa ce mai multe banci mici, in incercarea de a atrage tot mai multi clienti, au redus sau chiar au eliminat o serie de comisioane aferente produselor de baza, a venit acum si randul institutiilor mari.

01 Oct 2015 | Plati

Banca se serveste prima din contul clientului

Relatia dintre client si banca, grav afectata in perioada de criza, nu da nici in prezent semne certe de revenire. Si asta pentu ca, in goana dupa castiguri sigure, bancile continua sa perceapa taxe si comisioane fara nicio justificare. Un exemplu elocvent in acest sens il constituie comisionul de incasare a banilor in cont!

17 Aug 2015 | Plati
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară