top banner

Pagina 10 - Plati: Articole, știri și sfaturi financiare

Castiguri aproape simbolice la loteria bonurilor fiscale

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, organizata pe 13 aprilie, a atras 18.215 de cereri de revendicare a premiului. Daca toate bonurile ar fi validate, castigul la loterie ar fi de 54,9 lei, avand in vedere ca suma totala pusa in joc este de un milion de lei.

15 Mai 2015 | Plati

Comisioane prea mari la platile online

Numarul redus al tranzactiilor online in Romania, comparativ cu media Uniunii Europene, este cauzat si de nivelul ridicat al comisioanelor. Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, considera ca bancile ar trebui sa investeasca mai mult in aceasta directie, care reprezinta viitorul.

07 Mai 2015 | Plati

Platile online cresc de la un an la altul

Numarul platilor online a crescut cu 20% in primul trimestru din acest an, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2014. In acelasi timp, tranzactia medie procesata s-a ridicat la 50 de euro, de asemenea in urcare cu circa 25% fata de media inregistrata anul trecut, conform unui studiu realizat de un procesator de tranzactii online cu cardul.

05 Mai 2015 | Plati

Codasii Europei la mobile banking

Romania este pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste rata de folosire a serviciilor de mobile banking. Mai putin de o cincime dintre romani utilizau, anul trecut, dispozitive mobile pentru a efectua plati, in timp ce media europeana se apropie de 40%. In schimb, romanii au incredere in monede vitruale.

23 Apr 2015 | Plati

Bon fiscal pentru bacsisul la taxi

Taximetristii vor elibera un bon fiscal si pentru bacsisul primit de la client. Aparatul de marcat montat pe taximetre va trebui modificat astfel incat acesta sa emita, in afara bonului fiscal emis conform distantei parcurse si tarifului perceput pe kilometru, si un bon fiscal pentru bacsisul dat de client.

23 Apr 2015 | Plati

Plata cu cardul poate aduce castiguri si la loterie

Peste 2.050 de tranzactii cu carduri Visa, cu o valoare cuprinsa intre 6 lei si 6,99 lei au fost realizate in data de 7 februarie 2015. Oricare din cei care au facut tranzactiile ar putea fi castigator in cadrul loteriei bonurilor fiscale, care are premii in valoare de un milion de lei.

14 Apr 2015 | Plati

Bonurile castigatoare la Loteria Fiscala

Bonurile fiscale emise la 7 februarie, cu valori intre 6,00 lei si 6,99 lei, sunt castigatoare la Loteria bonurilor fiscale care a fost organizata de Ministerul Finantelor in a doua zi de Pasti. Premiile totale insumeaza un milion de lei.

14 Apr 2015 | Plati

Limitarea platilor in numerar, de luna viitoare

Limitarea platilor in numerar intra in vigoare de luna viitoare, potrivit Legii pentru intarirea disciplinei financiare privind incasarile si platile, publicata joi in Monitorul Oficial. Legea va intra in vigoare peste 30 de zile, insa prevederile referitoare la limitarea comisioanelor interbacare se aplica peste un an.

10 Apr 2015 | Plati

Comisia Europeana nu sustine reducerea TVA la alimente

Comisia Europeana (CE) ar fi vrut ca Romania sa reduca povara fiscala pe angajati, nu TVA la alimente. Vicepresedintele CE, Valdis Dombrovskis, a declarat, dupa discutia cu premierul Victor Ponta, ca reducerea TVA are un efect fiscal sustantial negativ.

09 Apr 2015 | Plati

TVA la alimente scade din iunie

Guvernul a decis reducerea TVA de la 24% la 9% pentru toate produsele alimentare incepand din iunie 2015. Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta, care a spus ca toata aceasta reducere ”trebuie sa se duca in pret”.

08 Apr 2015 | Plati
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară