top banner

Pagina 144 - Banii si economia: Articole, știri și sfaturi financiare

Dezinflatia incepe sa gafaie

In 2007, procesul dezinflationist aproape ca ia o pauza. Rata inflatiei este prognozata sa se situeze la finele acestui an la numai 4,6%, dupa ce in 2006 s-a produs o scadere peste asteptari. Principalul risc pentru atingerea tintei de inflatie a devenit cresterea salariilor intr-o masura mai mare decat productivitatea muncii.

16 Feb 2007 | Banii si economia

BNR reduce dobanda la 8%

Dupa ce in 2006, BNR a majorat in randuri dobanzile, anul acesta, tendinta se inverseaza. Aprecierea considerabila a monedei nationale din ultima vreme a fortat banca centrala sa scada dobanda cu 0,75 puncte procentuale, pana la 8%. Masura este de asteptat sa genereze intr-o prima faza o scadere a dobanzilor la depozitele in lei.

12 Feb 2007 | Banii si economia

Inflatia lunara scade la numai 0,2%

In ianuarie 2007, cresterea indicelui preturilor de consum a fost de numai 0,2%. Inflatia pe ianuarie se situeaza astfel cu mult sub anticiparile pietei, care estima o majorare de aproximativ 0,8%.

12 Feb 2007 | Banii si economia

Doar BNR si BRD vor mai preschimba leii vechi

Consiliul de Administratie al BNR a decis ca, dupa data de 1 februarie, BRD va fi singura banca comerciala autorizata sa preschimbe leii vechi. Mandatul acordat BRD va expira la 31 decembrie 2007.

30 Ian 2007 | Banii si economia

Banca Transilvania isi face fond de pensii

Banca Transilvania si asiguratorul olandez Aegon vor infiinta o companie de pensii private in Romania. Societatea se va constitui in vara acestui an si va avea sediul central la Cluj Napoca.

19 Ian 2007 | Banii si economia

Seful ANAF a fost demis de primul-ministru

Sebastian Bodu a fost eliberat din functia de presedinte al ANAF de catre primul ministru Calin Popescu-Tariceanu, pe motiv ca a indus in eroare opinia publica, prin declaratii de ordin politic.

19 Ian 2007 | Banii si economia

2006 ? anul cu cea mai scazuta inflatie

In 2006, cresterea preturilor a inregistrat cel mai mic nivel din perioada de tranzitie. Inflatia s-a situat la numai 4,87%, incadrandu-se pentru prima oara in tinta urmarita de banca centrala. Rezultatul este surpinzator daca tinem cont de faptul ca nimeni nu se astepta la aceasta performanta in urma cu an, inclusiv reprezentantii BNR.

15 Ian 2007 | Banii si economia

Slovenia a adoptat euro

Dupa mai putin de trei ani de la aderarea in Uniunea Europeana, Slovenia este prima tara din blocul celor 10 noi state membre care a indeplinit toate conditiile impuse pentru adoptarea euro.

03 Ian 2007 | Banii si economia

BNR nu relaxeaza politica monetara

Pe 28 decembrie, BNR a decis sa mentina la 8,75% rata dobanzii de politica monetara, cu ocazia ultimei sedinte a consiliului de administratie.

28 Dec 2006 | Banii si economia

Conso adapteaza DAE la ofertele bancilor

Conso.ro a imbunatatit modul de calcul al DAE personalizata, care tine acum cont si de dobanda aplicata ulterior la creditele cu dobanzi fixe pe 1-5 ani. Modificarea este deosebit de importanta in actualul context al pietei bancare, cand tot mai multe banci lanseaza credite ipotecare si imobiliare la dobanzi initiale foarte mici.

06 Dec 2006 | Banii si economia
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară