Carpatica si-a redus pierderea la 25 milioane lei in primele 9 luni

Banca Carpatica a inregistrat o pierdere de aproape 25 milioane lei in primele 9 luni ale acestui an, semnificativ mai mica fata de cea aferenta perioadei similare din 2010, de 115,4 milioane lei.

Diminuarea pierderii se datoreaza in principal reducerii costului net al riscului, de la 168,9 milioane lei la 33,8 milioane lei.


Activele bancii se situau la finele lui septembrie la un nivel de 2,9 miliarde lei, cu 2,38% sub nivelul aferent perioadei corespunzatoare a anului precedent, dar in crestere cu 5,5% fata de jumatatea anului.

Indicatorul de lichiditate, calculat conform normelor aplicabile institutiilor financiar-bancare, este de 2,2, fata de minimul de 1 impus de reglementarile BNR.

Pe de alta parte, solvabilitatea bancii se ridica la 11,35%, situandu-se astfel peste pragul minim de 10% solicitat de Banca Nationala.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus