Carpatica si-a redus pierderea la 25 milioane lei in primele 9 luni

Banca Carpatica a inregistrat o pierdere de aproape 25 milioane lei in primele 9 luni ale acestui an, semnificativ mai mica fata de cea aferenta perioadei similare din 2010, de 115,4 milioane lei.

Diminuarea pierderii se datoreaza in principal reducerii costului net al riscului, de la 168,9 milioane lei la 33,8 milioane lei.


Activele bancii se situau la finele lui septembrie la un nivel de 2,9 miliarde lei, cu 2,38% sub nivelul aferent perioadei corespunzatoare a anului precedent, dar in crestere cu 5,5% fata de jumatatea anului.

Indicatorul de lichiditate, calculat conform normelor aplicabile institutiilor financiar-bancare, este de 2,2, fata de minimul de 1 impus de reglementarile BNR.

Pe de alta parte, solvabilitatea bancii se ridica la 11,35%, situandu-se astfel peste pragul minim de 10% solicitat de Banca Nationala.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus