Carpatica si-a redus pierderea la 25 milioane lei in primele 9 luni

Banca Carpatica a inregistrat o pierdere de aproape 25 milioane lei in primele 9 luni ale acestui an, semnificativ mai mica fata de cea aferenta perioadei similare din 2010, de 115,4 milioane lei.

Diminuarea pierderii se datoreaza in principal reducerii costului net al riscului, de la 168,9 milioane lei la 33,8 milioane lei.


Activele bancii se situau la finele lui septembrie la un nivel de 2,9 miliarde lei, cu 2,38% sub nivelul aferent perioadei corespunzatoare a anului precedent, dar in crestere cu 5,5% fata de jumatatea anului.

Indicatorul de lichiditate, calculat conform normelor aplicabile institutiilor financiar-bancare, este de 2,2, fata de minimul de 1 impus de reglementarile BNR.

Pe de alta parte, solvabilitatea bancii se ridica la 11,35%, situandu-se astfel peste pragul minim de 10% solicitat de Banca Nationala.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers
Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers

Posibilul faliment al colosului imobiliar Evergrande a dat fiori investitorilor la inceputul saptamanii, bursele suferind corectii severe. La o privire mai atenta insa, cele doua falimente nu sunt comparabile.

23 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni
Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni "vechi"

Cresterea inflatiei a fortat in ultima vreme Ministerul Finantelor sa se imprumute mai scump de la banci si populatie. Este o veste buna pentru cei care vor cumpara noile obligatiuni dar una nefericita pentru cei care detin deja unele mai vechi.

15 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni
Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni

Desi la finalul lunii iunie, plasamentul privat cu actiunile Appraisal&Valuation se inchidea cu succes, actiunile fiind suprasubscrise de peste 4 ori, la inceputul lunii septembrie listarea la bursa aducea o corectie cu 24% din prima zi.

7 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate
Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate

Modul in care vor evolua cotatiile unor companii listate la bursa dupa publicarea rezultatelor financiare este mai mereu o buna ocazie pentru speculatii. Insa pariul se poate dovedi riscant, existand posibilitatea ca lucrurile sa nu iasa asa cum ne doream.

19 August 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus