top banner

Banca Transilvania a reusit sa obtina profit in crestere la 9 luni

01 Noiembrie 2012 | Autor: Conso

Profitul net al Bancii Transilvania (TLV) a urcat la 265 milioane lei la finalul lunii septembrie, cu 30% peste valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.
Banca a beneficiat de facilitati fiscale ca urmare a aplicarii filtrelor prudentiale impuse prin adoptarea standardelor internationale de contabilitate.
Totusi, cheltuielile nete cu provizioanele au continuat sa creasca, pana la 277 milioane lei, comparativ cu 195 milioane lei, la finalul lunii septembrie 2011. In urma auditului extern aferent datelor din semestrul I, costul riscului de credit s-a majorat cu 40,6 milioane lei, din care 17,6 milioane au fost deja incluse in situatiile financiare de la finalul lui septembrie, urmand ca diferenta sa aiba impact asupra datelor financiare in trimetrul IV al anului.
Veniturile operationale ale Bancii Transilvania au urcat cu 13%, pana la 1,16 miliarde lei, in timp ce cheltuielile operationale au urcat la 617 milioane lei, cu 12,5% mai mult decat in urma cu un an.
“Suntem optimisti in privinta capacitatii noastre de realizare a tintelor asumate pentru anul in curs, chiar daca ramanem precauti si atenti la cliematul economic local si international extrem de dificil”, a precizat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al bancii.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

A fost nevoie de o corectie ampla la nivelul pietei, de pulverizarea unor proiecte “de viitor”, blocarea unor retrageri si concedieri masive anuntate de platformele de tranzactionare pentru ca investitorii sa vada ca au pariat riscant.

22 Iun 2022 | Investitii
De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

Daca in perioadele de crestere economica si de dobanzi reduse actiunile companiilor mici pot avea multipli bursieri mai mari decat ai societatilor consacrate, apropierea crizei poate inversa perceptiile.

13 Iun 2022 | Investitii
Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Dacă va ganditi la pierderea dobanzii la termen la retragerea inainte de scadenta, aflati ca se poate si mai rau, la vanzarea obligatiunilor listate la bursa.

02 Iun 2022 | Investitii
De la crypto-manie la crypto-depresie

De la crypto-manie la crypto-depresie

Cei care au cumparat criptoactive in urma cu 6 luni contempla deja injumatatirea portofoliului. Inflatia, cresterea dobanzilor si aversiunea fata de risc a pietelor au pus umarul la o corectie semnificativa.

24 Mai 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul