Banca Transilvania a reusit sa obtina profit in crestere la 9 luni

Profitul net al Bancii Transilvania (TLV) a urcat la 265 milioane lei la finalul lunii septembrie, cu 30% peste valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.


Banca a beneficiat de facilitati fiscale ca urmare a aplicarii filtrelor prudentiale impuse prin adoptarea standardelor internationale de contabilitate.

Totusi, cheltuielile nete cu provizioanele au continuat sa creasca, pana la 277 milioane lei, comparativ cu 195 milioane lei, la finalul lunii septembrie 2011. In urma auditului extern aferent datelor din semestrul I, costul riscului de credit s-a majorat cu 40,6 milioane lei, din care 17,6 milioane au fost deja incluse in situatiile financiare de la finalul lui septembrie, urmand ca diferenta sa aiba impact asupra datelor financiare in trimetrul IV al anului.

Veniturile operationale ale Bancii Transilvania au urcat cu 13%, pana la 1,16 miliarde lei, in timp ce cheltuielile operationale au urcat la 617 milioane lei, cu 12,5% mai mult decat in urma cu un an.

“Suntem optimisti in privinta capacitatii noastre de realizare a tintelor asumate pentru anul in curs, chiar daca ramanem precauti si atenti la cliematul economic local si international extrem de dificil”, a precizat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al bancii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus