Consiliul Concurentei a avizat fuziunea NBG si Eurobank pe piata locala

Fuziunea dintre National Bank of Greece, care detine Banca Romaneasca, si Eurobank, actionarul principal al Bancpost, a fost avizata de catre Consiliul Concurentei pe plan local.

Fuziunea presupune preluarea controlului noii companii financiare de catre NBG atat in Grecia cat si la nivelul activitatii pe derulate in cadrul filialelor din Turcia si Europa de Sud-Est, respectiv Bulgaria, Serbia, Romania, Albania, Cipru si Fosta Republica Iugoslava Macedonia.

Tranzactia propusa se bazeaza pe o structura de schimb de actiuni ale Eurobani cu actiuni nou ameise ale NBG, fata sa implice plata vreunei sume de bani.


Daca dupa finalizarea ofertei de preluare NBG achizitioneaza 100% din actiunile in circulatie inregistrate Eurobank, actionarii existenti ai NBG vor reprezenta 75% din capitalul social al noii companii, in timp ce asociatii existenti ai Eurobank vor detine o cota de 25%, care nu confera niciun fel de control.

In Romania, grupul NBG detine controlul asupra urmatoarelor Bancii Romanesti, NBG Securities, NBG Factoring, NBG Leasing si Garanta Asigurari.

Grupul Eurobank detine controlul asupra Bancpost, ERB Retail Services, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance. Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower, IMO Property Investments Bucuresti si IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development si Seferco Development.

In Romania, dupa finalizarea tranzactiei, grupul NBG va detine controlul asupra tuturor societatilor mentionate mai sus.

Astfel, conform Consiliului Concurentei, desi operatiunea cade sub incidenta Regulamentului privind concentrarile economice, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal. Dezicia autoritatilor romane va fi transmisa in Grecia, catre National Bank of Grrece.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor
Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor

Desi principala retea sociala e folosita preponderent ca un canal de marketing, exista si campanii sociale interesante, oferte din zone conexe, informatii utile si, uneori, divertisment.

25 Noiembrie 2020 | Info banci

Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus