Consiliul Concurentei a avizat fuziunea NBG si Eurobank pe piata locala

Fuziunea dintre National Bank of Greece, care detine Banca Romaneasca, si Eurobank, actionarul principal al Bancpost, a fost avizata de catre Consiliul Concurentei pe plan local.

Fuziunea presupune preluarea controlului noii companii financiare de catre NBG atat in Grecia cat si la nivelul activitatii pe derulate in cadrul filialelor din Turcia si Europa de Sud-Est, respectiv Bulgaria, Serbia, Romania, Albania, Cipru si Fosta Republica Iugoslava Macedonia.

Tranzactia propusa se bazeaza pe o structura de schimb de actiuni ale Eurobani cu actiuni nou ameise ale NBG, fata sa implice plata vreunei sume de bani.


Daca dupa finalizarea ofertei de preluare NBG achizitioneaza 100% din actiunile in circulatie inregistrate Eurobank, actionarii existenti ai NBG vor reprezenta 75% din capitalul social al noii companii, in timp ce asociatii existenti ai Eurobank vor detine o cota de 25%, care nu confera niciun fel de control.

In Romania, grupul NBG detine controlul asupra urmatoarelor Bancii Romanesti, NBG Securities, NBG Factoring, NBG Leasing si Garanta Asigurari.

Grupul Eurobank detine controlul asupra Bancpost, ERB Retail Services, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance. Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower, IMO Property Investments Bucuresti si IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development si Seferco Development.

In Romania, dupa finalizarea tranzactiei, grupul NBG va detine controlul asupra tuturor societatilor mentionate mai sus.

Astfel, conform Consiliului Concurentei, desi operatiunea cade sub incidenta Regulamentului privind concentrarile economice, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal. Dezicia autoritatilor romane va fi transmisa in Grecia, catre National Bank of Grrece.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Cum i-a ajutat in mod concret Conso pe doi dintre utilizatorii sai
Cum i-a ajutat in mod concret Conso pe doi dintre utilizatorii sai

Doi dintre participantii la sondajul realizat in randul utilizatorilor Conso la finalul anului trecut, ne-au dat detalii despre modul in care au descoperit site-ul, cum au fost ajutati in demersurile lor de informatiile de pe site, modul in care folosesc Conso si ce ar dori dezvoltat sau imbunatatit.

17 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus