top banner

Consiliul Concurentei a avizat fuziunea NBG si Eurobank pe piata locala

18 Februarie 2013 | Autor: Conso

Fuziunea dintre National Bank of Greece, care detine Banca Romaneasca, si Eurobank, actionarul principal al Bancpost, a fost avizata de catre Consiliul Concurentei pe plan local.
Fuziunea presupune preluarea controlului noii companii financiare de catre NBG atat in Grecia cat si la nivelul activitatii pe derulate in cadrul filialelor din Turcia si Europa de Sud-Est, respectiv Bulgaria, Serbia, Romania, Albania, Cipru si Fosta Republica Iugoslava Macedonia.
Tranzactia propusa se bazeaza pe o structura de schimb de actiuni ale Eurobani cu actiuni nou ameise ale NBG, fata sa implice plata vreunei sume de bani.
Daca dupa finalizarea ofertei de preluare NBG achizitioneaza 100% din actiunile in circulatie inregistrate Eurobank, actionarii existenti ai NBG vor reprezenta 75% din capitalul social al noii companii, in timp ce asociatii existenti ai Eurobank vor detine o cota de 25%, care nu confera niciun fel de control.
In Romania, grupul NBG detine controlul asupra urmatoarelor Bancii Romanesti, NBG Securities, NBG Factoring, NBG Leasing si Garanta Asigurari.
Grupul Eurobank detine controlul asupra Bancpost, ERB Retail Services, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance. Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower, IMO Property Investments Bucuresti si IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development si Seferco Development.
In Romania, dupa finalizarea tranzactiei, grupul NBG va detine controlul asupra tuturor societatilor mentionate mai sus.
Astfel, conform Consiliului Concurentei, desi operatiunea cade sub incidenta Regulamentului privind concentrarile economice, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal. Dezicia autoritatilor romane va fi transmisa in Grecia, catre National Bank of Grrece.
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Portalul financiar Conso a fost reconstruit integral pe o arhitectura web moderna, in urma unui proiect derulat pe parcursul ultimelor 18 luni, cu o investitie de peste 70.000 euro. Arhitectura noua aduce importante imbunatatiri pentru utilizatorii site-ului, precum si noi functionalitati.

17 Mai 2022 | Info banci
Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Dupa modelul IRCC care a inlocuit Robor in Romania, creditele in franci elvetieni, dolari, lire sterline si yeni au schimbat referinta Libor din acest an.

03 Feb 2022 | Info banci
Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

ING Home’Bank este o aplicatie completa de internet banking, care astazi are peste 1,1 milioane de utilizatori activi si 26 milioane de sesiuni pe luna. Prin intermediul ei, oricine poate deschide relatia cu banca, poate accesa toate serviciile si produsele curente si poate inclusiv sa inchida relatia, totul online, oriunde, oricand.

22 Dec 2021 | Info banci
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Oct 2021 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul