Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!


Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
 

Beneficiarii au obligatia, conform procedurii de implementare a programului, ca in maximum un an de la intrarea in vigoare a Acordurilor de finantare sa efectueze cheltuielile si sa depuna documentatia aferenta cererii de plata/rambursare la sediul Agentiilor pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului, dar nu mai tarziu de 29 septembrie 2018.

In plus, Ministerul reaminteste ca la sfarsitul lunii decembrie, va fi ultima zi de plata in Start Up Nation 2017. 

Ministrul de resort a precizat, totodata, ca banii pentru deconturi exista in conturile bancilor si in conturile agentiilor regionale. 

Cand incepe Start-up Nation 2018?


Pe de alta parte, reprezentantii Ministrului spun ca asteapta sa termine procedurile principale din editia 2017 pentru a deschide inscrierea in editia 2018 a programului Start-Up Nation.

„Finalizarea editiei 2017 a Start-Up Nation este o premisa esentiala pentru demararea editiei 2018 a programului, asteptat si solicitat de mii de intreprinzatori care vor sa investeasca in viitorul lor”, precizeaza MMACA.

8.444 de firme au fost declarate castigatoare in cadrul programului Start-up Nation 2017. Dintre acestea, la inceputul lunii iulie, mai putin de un sfert primisera fondurile nerambusrabile de maximum 200.000 de lei fiecare. 

Editia din anul 2017 a programului Start-Up Nation a avut finantare duala: 1,2 miliarde de lei de la bugetul de stat si 500 de milioane de lei pe partea de fonduri europene.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Firmele, tot mai putin interesate de creditul bancar

Firmele din Romania sunt optimiste cu privire la evolutia mediului de afaceri in acest an, insa raman prudente cand vine vorba sa apeleze la finantare externa. Mai mult, procentul celor care au declarat ca se autofinanteaza a crescut, in ultimul an, de la 75% la 79%. Creditul bancar insa, este in cadere libera.

20 Iulie 2018 | IMM

Firmele resimt tot mai acut cresterea dobanzilor

Reticenta firmelor fata de creditele bancare a scazut usor in ultimele 12 luni, insa ramane extrem de ridicata, in special in cazul IMM-urilor. Problemele intampinate de acestea in accesarea unui imprumut de la o banca sau un IFN raman, in principiu, aceleasi, insa cresterea dobanzilor si comisioanelor este tot mai presanta in ultima perioada.

4 Iulie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus