Societatile SRL-D isi mentin subventiile daca devin microintreprinderi

Guvernul a modificat programul pentru stimularea tinerilor antreprenori pentru a permite mentinerea drepturilor in cazul in care societatea debutanta devine microintreprindere.


In noile conditii, facilitatile acordate prin programul guvernamental nu mai trebuie sa fie recuperate, atunci cand societatea trece in categoria IMM.

Prin acest program, intreprinzatorii pot primi o subventie de pana la 10.000 euro, care poate acoperi maxim 50% din valoarea investitiei. Suplimentar, firmele pot solicita credite, ce pot fi garantate in proportie de 80% cu garantii financiare, emise de Fondul de Garantare.

Pot participa in program, persoanele de pana in 35 ani, care nu au mai avut anterior calitatea de asociat sau actionar la alte societati comerciale.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus