Programul JEREMIE a facilitat credite pentru 1.500 de IMM-uri

Peste 1.500 de companii medii si mici au putut obtine credite de investitii, cu ajutorul garantiilor financiare oferite prin programul JEREMIE, administrat de Fondul European de Investitii.


Garantia acopera pana la 80% din valoarea creditului, astfel ca intreprinderile pot obtine credite la costuri mai mici si cu garantii reduse. Valoarea maxima a unui imprumut este de 1,8 milioane euro, iar perioada de rambursare este cuprinsa intre 12-72 luni.

“Prin intermediul acordului de garantare JEREMIE, putem sa oferim IMM-urilor imprumuturi noi pentru investitii si extindere, in conditii mai avantajoase si cu niveluri de colateral reduse”, a declarat Marco Esposito, vicepresedinte la divizia corporate din UniCredit Tiriac Bank. Banca a finantat aproximativ 100 de companii cu garantii JEREMIE, valoarea medie a creditelor fiind de 280.000 euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus