Platile cu numerar intre firme ar putea fi limitate la 2.000 lei

Ministerul Finantelor Publice doreste sa reduca la 2.000 lei limita platilor in numerar care pot fi realizate intre firme. In prezent, limita este de 10.000 lei, informeaza Agerpres.
 

“Se intentioneaza ca, in aceasta zona a relatiilor intre comercianti, la acest moment, sa fie redus acest plafon [...] pentru a stimula si a impinge agentii economici sa faca plati intre ei prin sisteme bancare si o extindere a zonei de aplicare a acestei limitari de la persoana juridica la persoana juridica, la comercianti, in general”, a precizat Dan Manolescu, secretar de stat in cadrul Ministerul Finantelor.

Astfel, in proiectul de ordonanta sunt supuse acestei reglementari nu doar platile catre persoane juridice ci si plati intre persoane juridice si PFA.

De asemenea, se doreste limitarea inclusiv a platilor pe care firmele le fac catre persoanele fizice, spre exemplu rambursari de imprumuturi sau plati de dividende, tot la plafonul de 2.000 lei in numerar, restul urmand sa se faca tot prin instrumente bancare.

Masura are ca scop descurajarea evaziunii fiscale si eliminarea problemelor in urmarirea si administrarea tranzactiilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus