Microintreprinderile saluta reducerea impozitului, dar fac cateva propuneri suplimentare

Reducerea impozitului pe veniturile microintreprinderilor anuntata zilele trecute a atras dupa sine o serie de propuneri suplimentare venite din partea reprezentantilor IMM-urilor.


Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) saluta initiativa reducerii impozitului pe venitul microintreprinderilor de la 3% la 1,5% precum si realizarea de catre Ministerul de Finante a unui studiu de impact.

Pe de alta parte, Consiliul a pus la punct o serie de propuneri pentru a fi operationalizate concomitent cu reducerea impozitului:

1.    Pastrarea caracterului optional pentru intreprinderile noui infiintate (2 ani). Aceasta prevedere ar elimina o potentiala bariera de intrare pe piata, ar capitaliza start-up-urile si ar facilita realizarea de investitii.

2.    Pastrarea caracterului optional pentru intreprinderile cu pierderi in anul curent, dar care au inregistrat profit in cel putin 3 din ultimii 5 ani anteriori.

“Se stie ca ultimii 5 ani au fost de criza. Daca in 3 ani din acestia ai avut profit si ai platit, inseamna ca esti de buna-credinta”, a precizat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.

3.    Introducerea scutirii de la plata impozitului pe venit pentru microintreprinderile care realizeaza investitii ce depasesc nivelul impozitului.

4.    Pastrarea caacterului optional pentru intreprinderile al caror salariu mediu brut organizatie este de cel putin 70% din media castigului salarial brut din sectorul economic in care isi realizeaza preponderent veniturile.

“Avem speranta ca ministerul Economiei si Ministerul de Finante vor fi receptice si vom avea si aceste masuri suplimentare”, a precizat Ovidiu Nicolescu.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus