top banner

Microintreprinderile saluta reducerea impozitului, dar fac cateva propuneri suplimentare

15 Mai 2013 | Autor: Conso

Reducerea impozitului pe veniturile microintreprinderilor anuntata zilele trecute a atras dupa sine o serie de propuneri suplimentare venite din partea reprezentantilor IMM-urilor.
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) saluta initiativa reducerii impozitului pe venitul microintreprinderilor de la 3% la 1,5% precum si realizarea de catre Ministerul de Finante a unui studiu de impact.
Pe de alta parte, Consiliul a pus la punct o serie de propuneri pentru a fi operationalizate concomitent cu reducerea impozitului:
1.    Pastrarea caracterului optional pentru intreprinderile noui infiintate (2 ani). Aceasta prevedere ar elimina o potentiala bariera de intrare pe piata, ar capitaliza start-up-urile si ar facilita realizarea de investitii.
2.    Pastrarea caracterului optional pentru intreprinderile cu pierderi in anul curent, dar care au inregistrat profit in cel putin 3 din ultimii 5 ani anteriori.
“Se stie ca ultimii 5 ani au fost de criza. Daca in 3 ani din acestia ai avut profit si ai platit, inseamna ca esti de buna-credinta”, a precizat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.
3.    Introducerea scutirii de la plata impozitului pe venit pentru microintreprinderile care realizeaza investitii ce depasesc nivelul impozitului.
4.    Pastrarea caacterului optional pentru intreprinderile al caror salariu mediu brut organizatie este de cel putin 70% din media castigului salarial brut din sectorul economic in care isi realizeaza preponderent veniturile.
“Avem speranta ca ministerul Economiei si Ministerul de Finante vor fi receptice si vom avea si aceste masuri suplimentare”, a precizat Ovidiu Nicolescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

IMM

Alte Articole

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

01 Noi 2021 | IMM
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

01 Sep 2020 | IMM
Alternative de finantare pentru companiile mici

Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iul 2020 | IMM
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Apr 2020 | IMM

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul