FNGCIMM a acordat garantii catre firme de 2 miliarde euro in ultimii 4 ani

FNGCIMM a acordat in ultimii 4 ani aproximativ 35.000 de garantii catre firme, in valoare de 2 miliarde euro. De asemenea, oficialii afirma ca activitatea nu a fost perturbata in ultimele zile.


Garantiile oferite sunt aferente unui volum de credite de peste 4 miliarde euro iar estimarile indica salvarea sau crearea a peste 300.000 de locuri de munca.

Rata platilor pentru creditele contractate de firme, declarate neperformate si ajunse la exigibilatate este de 5%, nivel mult inferior ratei medii a creditelor neperformante pe sistem bancar, de 23%.

Cifrele se refera strict la activitatea fondului in sectorul IMM-urilor. Pe langa activitatea de baza, FNGCIMM este partener si intr-o serie de alte programe, cel mai cunoscut fiind programul Prima Casa, unde fondurile puse la dispozitia clientilor ca si garantii financiare sunt de peste 1,5 miliarde euro.

“Reiteram si pe aceasta cale, faptul ca activitatea Fondului nu a fost perturbata si se desfasoara in continuare, cu respectarea tuturor normelor si procedurilor in vigoare, care au la baza principiul de drept al bunei credinte a partilor”, au precizat oficialii Fondului.

Aceste sublinieiri vin la cateva zile dupa izbucnirea scandalului privind destructurarea unui grup infractional la nivelul sistemului bancar. Presedintele Fondului a fost audiat de catre procurori dar va fi cercetat in libertate.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus