Doar companiile au mai avut acces la finantare in luna iunie

Soldul creditului neguvernamental a urcat in luna iunie doar pe segmentul finatarii acordate companiilor. De asemenea, doar rediotele in lei au avut succes.


Valoarea totala a creditelor in lei acordate companiilor a urcat cu 3,6% in luna iunie, conform datelor BNR. In acest timp, creditele in lei catre populatie au inregistrat o tendinta de stabilitate.

In ceea ce priveste soldul creditelor in valuta, acesta a coborat cu 0,5% pe segmentul persoanelor fizice si cu 1,2% pe sectorul persoanelor juridice, fata de luna anterioara.

Comparativ insa cu luna iunie a anului trecut situatia prezinta o tendinta de crestere. Fata de jumatatea lui 2011, soldul creditelor acordate inlei populatiei si companiilor a urcat cu 4,2% in timp ce soldul creditelor in valuta s-a majorat cu 7,5%. Exprimat in euro insa, creditul in valuta a inregistrat o crestere de doar 2,3%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus