top banner

Crearea de posturi pentru stagiari va fi subventionata de Comisia Europeana

17 Aprilie 2012 | Autor: Conso

Comisia Europeana a lansat o campanie cu scopul de a incuraja societatile sa creeze mai multe plasamente pentru stagiari. Pentru 2012 si 2013 este vizata sustinerea a 280.000 de noi astfel de locuri.
Plasamentele pentru stagiari cresc competentele tinerilor si capacitatea de insertie profesionala a acestora dar pot aduce beneficii si societatilor, inclusiv in conditiile in care stagiarul provine dintr-un alt stat membru si are cunostinte lingvistice ce pot ajuta intreprinderile sa intre pe noi piete.
In perioada 2012-2013, Comisia va oferi sprijin financiar pentru un total de 280.000 de pe plasamente prin intermediul programelor Leonardo da Vinci si Erasmus, pentru studentii din domeniul formarii profesionale si pentru cei din invatamantul superior.
“In special, dorim sa atragem atentia asupra valorii plasamentelor internationale, care pot imbunatati competentele lingvistice ale individului si care il pot ajuta sa fie mai increzator si mai adaptabile. Studiile noastre arata ca angajatorii apreciaza din ce in ce mai mult aceste tipuri de competente”, a precizat Androulla Vassiliou, comisar european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret.
Studiile realizate la nivelul UE, mai indica insa si faptul ca un numar redus de societati sunt constiente de posibilitatea gazduirii unui stagiar printr-un program europea.
In consecinta, pe langa promovarea online, vor exista evenimente in statele membre, vizate fiind camerele de comert, agentiile de dezvoltare regionala, organizatiile de sprijinire a firmelor si alti “multiplicatori de informatie”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

IMM

Alte Articole

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

01 Noi 2021 | IMM
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

01 Sep 2020 | IMM
Alternative de finantare pentru companiile mici

Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iul 2020 | IMM
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Apr 2020 | IMM

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul