Comisia Europeana a organizat la Bucuresti un seminar pe tema rezolvarii situatiei platilor intarziate

Seminarul face parte dintr-o campanie derulata in toate statele membre de Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie al Comisiei Europene, in perioada octombrie 2012-octombrie 2014.


Cei aproximativ 100 de participanti la seminar au avut ocazia de a afla detalii despre prevederile Directivei Europene 2011/7/EU care incearca sa rezolve problemele generate IMM-urilor de platile intarziate, atat din partea sectorului public, cat si cele ale partenerilor de afaceri din mediul privat de la doi reprezentanti ai Directoratului General pentru Intreprinderi si Industrie al Comisiei Europene – Maciej Gorka, Head of Unit C4 si Kristian Johansen.

La eveniment au fost prezenti si au dat detalii despre legea 72/2013 de transpunere a directivei si  reprezentantii autoritatilor romane – ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, secretarul de stat din Ministerul Justitiei Florin-Aurel Motiu si expertul roman din Ministerul Justitiei care a coordonat activitatea comitetului interministerial care s-a ocupat de implementarea directivei europene in legislatia romaneasca, Claudia Rosianu.


Participantii la seminar au oferit, la randul lor, un feedback util atat autoritatilor romane, prin semnalarea unor neconcordante in textul legii care a implementat directiva si intre legea 72 si Codul Fiscal, cat si reprezentantilor Comisiei Europene, carora le-au semnalat mai multe neajunsuri cu care se confrunta IMM-urile din mai multe sectoare economice in materia platilor intarziate.

Conso.ro a fost si astazi prezent la eveniment, dupa cum a fost si printre primii care a oferit detalii extrem de ample in legatura cu prevederile directivei si modul in care autoritatile romane au decis sa o implementeze.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus