top banner

BCR urca la 10 ani perioada de acordare a creditelor garantate JEREMIE

26 Septembrie 2012 | Autor: Conso

BCR a extins maturitatea maxima a creditelor acordate cu garantie JEREMIE. Pentru creditele de investitii si finantarea capitalului de lucru destinat dezvoltarii perioada ajunge pana la 10 ani.
Totodata, BCR a majorat la 5 ani perioada de rambursare a creditelor pentru capital de lucru destinat consolidariio activitatii curente si la 3 ani maturitatile aferente liniilor de credit revolving.
Creditele cu garantie JEREMIE pot fi accesate de catre IMM-uri, inclusiv start-upuri, plafonul maxim al creditului fiind de 1,875 milioane euro. In cazul intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului rutier, plafonul este mai mic, respectiv 937.500 euro.
Liniile de credit pot fi acordate atat in lei cat si in euro iar avantajul principal este obtinerea garantiei in proportie de 80% direct prin BCR, cu comision 0%.
Finantarea colocitata trebuie utilizata pentru activitati desfasurate pe teritoriul Romaniei, precum comert, turism, constructii, servicii. Domenii precum agricultura, piscicultura, silvicultura, fabricarea produselor alimentare, activitatile imobiliare si de intermediere financiara nu sunt eligibile in cadrul acestei facilitati.
Beneficiarii trebuie sa respecte regulile privind cumulul ajutoarelor de minimis pe o perioada de 3 ani consecutivi, garantia JEREMIE fiind considerata ajutor de minimis. In plus, firmele care solicita creditul nu trebuie sa fie in dificultate financiara si trebuie sa isi fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor la bugetul de stat si bugetul local/special.
JEREMIE este o initiativa comuna a Comsiei Europene si a Grupului Bancii europene de Investitii, care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

IMM

Alte Articole

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

01 Noi 2021 | IMM
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

01 Sep 2020 | IMM
Alternative de finantare pentru companiile mici

Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iul 2020 | IMM
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Apr 2020 | IMM

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul