BCR urca la 10 ani perioada de acordare a creditelor garantate JEREMIE

BCR a extins maturitatea maxima a creditelor acordate cu garantie JEREMIE. Pentru creditele de investitii si finantarea capitalului de lucru destinat dezvoltarii perioada ajunge pana la 10 ani.

Totodata, BCR a majorat la 5 ani perioada de rambursare a creditelor pentru capital de lucru destinat consolidariio activitatii curente si la 3 ani maturitatile aferente liniilor de credit revolving.

Creditele cu garantie JEREMIE pot fi accesate de catre IMM-uri, inclusiv start-upuri, plafonul maxim al creditului fiind de 1,875 milioane euro. In cazul intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului rutier, plafonul este mai mic, respectiv 937.500 euro.


Liniile de credit pot fi acordate atat in lei cat si in euro iar avantajul principal este obtinerea garantiei in proportie de 80% direct prin BCR, cu comision 0%.

Finantarea colocitata trebuie utilizata pentru activitati desfasurate pe teritoriul Romaniei, precum comert, turism, constructii, servicii. Domenii precum agricultura, piscicultura, silvicultura, fabricarea produselor alimentare, activitatile imobiliare si de intermediere financiara nu sunt eligibile in cadrul acestei facilitati.

Beneficiarii trebuie sa respecte regulile privind cumulul ajutoarelor de minimis pe o perioada de 3 ani consecutivi, garantia JEREMIE fiind considerata ajutor de minimis. In plus, firmele care solicita creditul nu trebuie sa fie in dificultate financiara si trebuie sa isi fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor la bugetul de stat si bugetul local/special.

JEREMIE este o initiativa comuna a Comsiei Europene si a Grupului Bancii europene de Investitii, care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus