Depozitele in euro sunt promovate de banci prin dobanzi mai mari

Economiile in valuta au devenit mai atractive odata cu majorarile de dobanzi anuntate de banci. Rata dobanzii in cazul unui depozit la termen in euro ajung la 5%.


ATE Bank ofera un randament de 4,88% in cazul depozitului Ziua Ta in euro pe un an. De asemenea, Alpha Bank ofera dobanzi de 5% in cazul depozitului Tax Protect constituit pe 24 sau 52 de saptamani.

Dobanzi de cel putin 4% mai ofera si Carpatica, Volksbank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania sau Piraeus Bank, incluziv pentru scadente mai mici de 12 luni.

Ratele de dobanda oferite de banci pentru economiile in euro au inregistrat o tendinta de crestere in ultima perioada.

Cele mai recente modificari vin din partea Garanti Bank si Raiffeisen Bank.

Garanti Bank a redus cu pana la 0,45 procente dobanzile la depozitele in lei in timp ce a crescut cu 0,25 puncte procentuale dobanda oferita la depozitele in euro. Cea mai mare rata de dobanda standard ajunge la 3,45%, pentru scadentele de 3, 6 si 12 luni.

Clientii care au insa cont de salariu sau isi constituie depozitul prin internet banking primesc un bonus de pana la 0,25 procente.

Raiffeisen Bank a urcat dobanzile la depozitele in euro cu pana la 0,35 procente, pana la un nivel maxim de 4,25%. Modificari au fost aduse si la planurile de economii pentru copii in lei si euro.

Dobanda la economiile in moneda nationala a coborat cu 0,5 procente, pana la 6,50%, in timp ce contul de economii in euro beneficiaza de o dobanda 3,75%, in crestere cu 0,25 puncte procentuale.

Oferta completa a bancilor poate fi comparata pe Conso.ro in sectiunea Depozite.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus