Depozitele in euro sunt promovate de banci prin dobanzi mai mari

Economiile in valuta au devenit mai atractive odata cu majorarile de dobanzi anuntate de banci. Rata dobanzii in cazul unui depozit la termen in euro ajung la 5%.


ATE Bank ofera un randament de 4,88% in cazul depozitului Ziua Ta in euro pe un an. De asemenea, Alpha Bank ofera dobanzi de 5% in cazul depozitului Tax Protect constituit pe 24 sau 52 de saptamani.

Dobanzi de cel putin 4% mai ofera si Carpatica, Volksbank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania sau Piraeus Bank, incluziv pentru scadente mai mici de 12 luni.

Ratele de dobanda oferite de banci pentru economiile in euro au inregistrat o tendinta de crestere in ultima perioada.

Cele mai recente modificari vin din partea Garanti Bank si Raiffeisen Bank.

Garanti Bank a redus cu pana la 0,45 procente dobanzile la depozitele in lei in timp ce a crescut cu 0,25 puncte procentuale dobanda oferita la depozitele in euro. Cea mai mare rata de dobanda standard ajunge la 3,45%, pentru scadentele de 3, 6 si 12 luni.

Clientii care au insa cont de salariu sau isi constituie depozitul prin internet banking primesc un bonus de pana la 0,25 procente.

Raiffeisen Bank a urcat dobanzile la depozitele in euro cu pana la 0,35 procente, pana la un nivel maxim de 4,25%. Modificari au fost aduse si la planurile de economii pentru copii in lei si euro.

Dobanda la economiile in moneda nationala a coborat cu 0,5 procente, pana la 6,50%, in timp ce contul de economii in euro beneficiaza de o dobanda 3,75%, in crestere cu 0,25 puncte procentuale.

Oferta completa a bancilor poate fi comparata pe Conso.ro in sectiunea Depozite.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus