(P) Economii sau credite rapide? La ce bani apelezi in situatii urgente

Situatiile urgente in care ai nevoie de bani rapid sunt, pe cat de stresante, pe atat de greu de evitat. Dezechilibrul pe care o astfel de situatie il creeaza in bugetul personal se resimte chiar si la persoanele care si-au pus deoparte o anumita suma de bani destinata urgentelor sau altor nevoi. Din fericire, fie ca vorbim despre bani din economii, fie ca ne referim la bani de imprumut rapid, exista mereu solutii la care putem apela pentru a ne rezolva problemele financiare.

Insa marea intrebare pe care trebuie sa ne-o punem este urmatoarea: in ce situatii este mai bine sa apelezi la economii decat la creditele rapide? Dar viceversa? Ei bine, acest lucru depinde de fiecare situatie in parte. Astfel, cel mai bine este sa luam ca exemplu un caz ipotetic pentru a putea trage o concluzie cat mai relevanta. 

Sa presupunem ca te pregatesti sa pleci intr-o vacanta scumpa pe care ai pregatit-o din timp, dar care stii stii ca iti va epuiza bugetul pana la urmatoriul salariu. Dupa cum este normal, toate cheltuielile pe care le-ai luat in calcul iti sunt acoperite de economiile pe care le-ai facut in ultimul timp chiar in acest scop. Ai reusit chiar sa-ti rezervi o anumita parte din suma respectiva pentru situatiile neprevazute (pierderea portofelului, defectiuni ale automobilului sau telefonului etc.). Dar cand mai sunt doar doua zile pana sa pleci, ca un ghinion, frigiderul tau inceteaza sa mai functioneze. Ce faci in aceasta situatie?

Primul impuls va fi, probabil, sa apelezi la suma de rezerva din economiile de vacanta. Acest lucru insa te va lasa complet descoperit in fata neprevazutului si nu vrei sa ai niciun motiv de stres care sa-ti strice concediul. Ai insa o alta solutie extrem de buna pentru a face rost rapid de banii necesari reparatiilor: un credit online urgent.

La Ferratum, trebuie doar sa intri pe site si sa completezi rapid un formular cu datele tale din buletin. Poti imprumuta sume de pana la 1400 RON, iar banii ii primesti pe loc ca sa ai timp sa-ti rezolvi cat mai repede problemele. Desigur, ii vei returna ulterior in termen de 15, 30 sau 45 de zile, cu dobanda aferenta, dupa ce deja te-ai intors din minunata vacanta si ti-ai primit si salariul.

Aceasta este doar una dintre situatiile in care este mai bine sa apelezi la un credit rapid decat la economii. Desi ideal ar fi sa ai mereu pusi deoparte banii necesari pentru absolut orice se poate intampla, realitatea ne invata ca acest lucru este imposibil. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite rapide


Ce facem atunci cand avem nevoie de bani pana la salariu?
Ce facem atunci cand avem nevoie de bani pana la salariu?

Este simplu, cautam sa ne imprumutam. Primele persoane la care am apela ar fi cele mai apropiate: familie, prieteni. Nefiind sume mari, presupunem ca ar putea sa ne ajute cu niste bani pe care sa-i restituim intr-un timp relativ scurt.

2 Martie 2021 | Articol sponsorizat

Linia de Credit de la Viva Credit
Linia de Credit de la Viva Credit

Cum ar fi sa ai acasa un plic cu bani pe care il tii intr-un sertar? Bani la care apelezi doar in anumite situatii: o amenda, o factura prea mare, un weekend la munte, un botez, o masina noua de spalat pentru ca cea veche a cedat.

16 Februarie 2021 | Articol sponsorizat

Cat de important este fondul de urgenta?
Cat de important este fondul de urgenta?

Fondul de urgenta este absolut necesar in orice casa. Asa zisii bani de zile negre sunt extrem de utili intr-o situatie de criza.

27 Ianuarie 2021 | Articol sponsorizat

10 situatii in care putem apela la un credit rapid
10 situatii in care putem apela la un credit rapid

Ni se intampla deseori sa avem planuri pe care sub o forma sau alta nu le ducem la bun sfarsit. Motivele sunt diverse. Asta pentru ca mereu vom gasi lucruri mai importante de facut si nu ne vom concentra pe ceea ce noua ne face bine cu adevarat.

14 Ianuarie 2021 | Articol sponsorizat

Mai multe articole

GHIDURI


Credite rapide

Creditele rapide pana la salariu, sunt imprumuturi de valori mici, care se acorda pe perioade scurte de timp. Procedura de obtinere este rapida insa costurile sunt mult mai mari decat la creditele bancare. Cand trebuie apelat la creditele rapide, care este procedura de acordare, perioada de rambursare sau alternative in Ghidul Credite rapide.

Inapoi sus