top banner

(P) Economii sau credite rapide? La ce bani apelezi in situatii urgente

30 August 2016 | Autor: Ferratum

Situatiile urgente in care ai nevoie de bani rapid sunt, pe cat de stresante, pe atat de greu de evitat. Dezechilibrul pe care o astfel de situatie il creeaza in bugetul personal se resimte chiar si la persoanele care si-au pus deoparte o anumita suma de bani destinata urgentelor sau altor nevoi. Din fericire, fie ca vorbim despre bani din economii, fie ca ne referim la bani de imprumut rapid, exista mereu solutii la care putem apela pentru a ne rezolva problemele financiare.
Insa marea intrebare pe care trebuie sa ne-o punem este urmatoarea: in ce situatii este mai bine sa apelezi la economii decat la creditele rapide? Dar viceversa? Ei bine, acest lucru depinde de fiecare situatie in parte. Astfel, cel mai bine este sa luam ca exemplu un caz ipotetic pentru a putea trage o concluzie cat mai relevanta. 
Sa presupunem ca te pregatesti sa pleci intr-o vacanta scumpa pe care ai pregatit-o din timp, dar care stii stii ca iti va epuiza bugetul pana la urmatoriul salariu. Dupa cum este normal, toate cheltuielile pe care le-ai luat in calcul iti sunt acoperite de economiile pe care le-ai facut in ultimul timp chiar in acest scop. Ai reusit chiar sa-ti rezervi o anumita parte din suma respectiva pentru situatiile neprevazute (pierderea portofelului, defectiuni ale automobilului sau telefonului etc.). Dar cand mai sunt doar doua zile pana sa pleci, ca un ghinion, frigiderul tau inceteaza sa mai functioneze. Ce faci in aceasta situatie?
Primul impuls va fi, probabil, sa apelezi la suma de rezerva din economiile de vacanta. Acest lucru insa te va lasa complet descoperit in fata neprevazutului si nu vrei sa ai niciun motiv de stres care sa-ti strice concediul. Ai insa o alta solutie extrem de buna pentru a face rost rapid de banii necesari reparatiilor: un credit online urgent.
La Ferratum, trebuie doar sa intri pe site si sa completezi rapid un formular cu datele tale din buletin. Poti imprumuta sume de pana la 1400 RON, iar banii ii primesti pe loc ca sa ai timp sa-ti rezolvi cat mai repede problemele. Desigur, ii vei returna ulterior in termen de 15, 30 sau 45 de zile, cu dobanda aferenta, dupa ce deja te-ai intors din minunata vacanta si ti-ai primit si salariul.
Aceasta este doar una dintre situatiile in care este mai bine sa apelezi la un credit rapid decat la economii. Desi ideal ar fi sa ai mereu pusi deoparte banii necesari pentru absolut orice se poate intampla, realitatea ne invata ca acest lucru este imposibil. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite Rapide

Alte Articole

Viva Credit susține Echipa Descurcăreților!

Viva Credit susține Echipa Descurcăreților!

Probabil că te întrebi cine sunt Descurcăreții! Noi credem că tu ai putea fi unul dintre ei!

06 Sep 2023 | Credite Rapide
Află secretele împrumuturilor rapide pe termen scurt!

Află secretele împrumuturilor rapide pe termen scurt!

Ai avut vreodată nevoie de un împrumut rapid și ofertele ți s-au părut scrise într-un limbaj complicat, cu termeni precum DAE, dobândă zilnică, dobândă 0, retragere, rambursare anticipată etc.? Viva Credit a denumit acest limbaj IFN-eză și s-a hotărât să ne învețe cum să fim atenți la detaliile care fac diferența în cazul împrumuturilor rapide pe termen scurt.

14 Mar 2023 | Credite Rapide
Linia de credit – când să o folosești și când nu?

Linia de credit – când să o folosești și când nu?

Linia de credit este un produs care devine treptat una dintre alegerile către care se îndreaptă tot mai mulți clienți. Sunt numeroase situațiile în care poate fi folosit, dar, în același timp, sunt și cazuri în care nu este recomandat să se apeleze la un astfel de produs. Care sunt acestea vei descoperi din articolul de mai jos.

10 Ian 2023 | Credite Rapide
Cum să nu rămâi fară bani niciodată cu ajutorul unei linii de credit

Cum să nu rămâi fară bani niciodată cu ajutorul unei linii de credit

În viața fiecăruia dintre noi pot apărea situații neprevăzute pentru care este important să putem apela la un fond de urgență. Ce faci însă atunci când nu dispui de această rezervă? Află din articolul de mai jos cum te poate ajuta linia de credit.

28 Dec 2022 | Credite Rapide

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul