Linia de credit – când să o folosești și când nu?

10 Ianuarie 2023 | Autor: CreditPrime

Linia de credit – când să o folosești și când nu?

CreditPrime

Linia de credit este un produs care devine treptat una dintre alegerile către care se îndreaptă tot mai mulți clienți. Sunt numeroase situațiile în care poate fi folosit, dar, în același timp, sunt și cazuri în care nu este recomandat să se apeleze la un astfel de produs. Care sunt acestea vei descoperi din articolul de mai jos. 
 
Până acum câțiva ani clienții aveau acces, în mare parte, doar la creditele oferite de bănci. Din acest motiv însă, cei care nu se încadrau în condițiile cerute de acestea, erau excluși de la creditare. Mai mult decât atât, băncile oferă sume mai mari, mai degrabă pentru nevoile pe termen mediu și lung. 
 
Linia de credit a apărut ca un produs alternativ, ce este mult mai ușor de accesat de către diverse categorii de clienți și care adresează în mare parte nevoile pe termen scurt, urgențele ce apar, vrând-nevrand, în viața fiecăruia dintre noi. 

Când este bine să o folosești?

Așa cum menționam și mai sus, linia de credit este extrem de potrivită pentru tot ceea ce înseamnă cheltuieli neprevăzute: o reparație, achiziționarea unui produs care s-a defectat și trebuie înlocuit, o urgență medicală sau poate chiar simpla plată a unor facturi restante care dacă nu sunt achitate pot duce la sistarea serviciilor furnizate (gaze, electricitate, televiziune etc).

Noi recomandăm să folosești acest produs și în cazul în care descoperi o ofertă excelentă pe piață pentru un obiect pe care ți-l doreai de mult timp sau poate pentru o excursie în străinătate. Profiți de ofertă accesând o linie de credit care îți pune la dispoziție până la 10.000 lei

Însă, este esențial să ai un comportament responsabil și să rambursezi la timp sumele datorate. Chiar dacă sunt linii de credit care oferă dobândă 0% pentru primele 30 de zile de utilizare, este important să nu uiți data scadentă pentru a nu intra în întârzieri de plată. Cel mai simplu este să o notezi în calendar și să te asiguri că ai intodeauna banii necesari pentru a achita suma datorată.

Din fericire, în cazul liniei de credit nu trebuie să rambursezi odată întreaga suma utilizată, produsul fiind extrem de flexibil și oferindu-ți posibiliatatea de a alege chiar tu cât vrei să restitui, cu condiția achitării cel puțin a unui minim de plată. 

Când nu îți recomandăm să apelezi la o linie de credit?

Atunci când este vorba de sume de bani mai mari, pe care știi sigur că nu le poți achita la timp. Pentru cumpărături ce nu sunt neapărat necesare ci mai degrabă bazate pe dorință: de exemplu, a apărut un nou model de telefon mobil pe piață și dorești să ți-l cumperi, deși cel pe care îl deții actualmente este în stare perfectă de funcționare.

Ultima situație nerecomandată ar fi, de exemplu, cazul în care vrei să folosești banii pentru a plăti avansul pentru o mașină. În astfel de situații, cel mai indicat este să alegi un produs financiar dedicat acestor nevoi personale, care te va avantaja mai mult din punct de vedere al dobânzii sau ratelor lunare.

În concluzie, alege linia de credit pentru urgențe sau diverse cheltuieli neprevăzute ce pot apărea chiar înainte de salariu, dar nu folosi acest produs pentru achiziții mai importante! Sumele accesate pot ajunge până la 10,000 lei, iar banii sunt la dispoziția ta timp de 24 de luni. Consideră însă această suma de bani ca fiind un fond de urgență la care apelezi doar când situația o cere.

Nu uita că, un comportament financiar responsabil se construiește în timp și prin exercițiu lunar!

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite Rapide

Alte Articole

Viva Credit susține Echipa Descurcăreților!

Viva Credit susține Echipa Descurcăreților!

Probabil că te întrebi cine sunt Descurcăreții! Noi credem că tu ai putea fi unul dintre ei!

06 Sep 2023 | Credite Rapide
Află secretele împrumuturilor rapide pe termen scurt!

Află secretele împrumuturilor rapide pe termen scurt!

Ai avut vreodată nevoie de un împrumut rapid și ofertele ți s-au părut scrise într-un limbaj complicat, cu termeni precum DAE, dobândă zilnică, dobândă 0, retragere, rambursare anticipată etc.? Viva Credit a denumit acest limbaj IFN-eză și s-a hotărât să ne învețe cum să fim atenți la detaliile care fac diferența în cazul împrumuturilor rapide pe termen scurt.

14 Mar 2023 | Credite Rapide
Cum să nu rămâi fară bani niciodată cu ajutorul unei linii de credit

Cum să nu rămâi fară bani niciodată cu ajutorul unei linii de credit

În viața fiecăruia dintre noi pot apărea situații neprevăzute pentru care este important să putem apela la un fond de urgență. Ce faci însă atunci când nu dispui de această rezervă? Află din articolul de mai jos cum te poate ajuta linia de credit.

28 Dec 2022 | Credite Rapide
Top 3 motive pentru care să alegi o linie de credit

Top 3 motive pentru care să alegi o linie de credit

În viața noastră, a tuturor, apar momente în care avem nevoie urgent de bani, iar salariul este mult prea departe. În astfel de situații, poți apela cu încredere la o linie de credit. În cele ce urmează, îți prezentăm care sunt cele mai importante 3 motive pentru o astfel de alegere.

09 Noi 2022 | Credite Rapide

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul