(P) Ferratum Romania: Despre creditarea responsabila

In ultimul timp, tot mai multe persoane apeleaza la credite rapide de tip IFN atunci cand intampina anumite dificultati financiare. Dupa cum unii dintre voi stiti deja, avantajul acestor credite consta in faptul ca pot fi accesate chiar in ziua solicitarii lor si, de regula, se acorda fara prea multe conditii. Desi IFN-urile functioneaza legal de ani buni in Romania, exista in continuare persoane care se indoiesc de transparenta acestor credite sau de corectitudinea dobanzilor practicate.

 Cu toate acestea, companiile care acorda credite rapide au criterii clare de aprobare a unui credit, trateaza cu atentie confidentialitatea datelor personale si sunt transparente in ceea ce priveste dobanzile practicate. Cel putin asa se intampla la Ferratum Romania, unde creditarea responsabila este un concept urmarit cu atentie, nu un simplu enunt de marketing.

In primul rand, Ferratum Romania nu aproba toate cererile de credit primite. De ce nu dam credit tuturor?
 
Deoarece promovam creditarea responsabila si dorim sa sprijinim persoanele cu dificultati financiare, nu dorim sa ii indatoram si mai mult. Astfel, sistemul nostru analizeaza toate datele completate de catre client, iar daca acesta nu este eligibil pentru un credit Ferratum, primeste un mesaj in care i se spune ca, din pacate, nu ii putem acorda un imprumut acum.

Nu dam credit celor ale caror cheltuieli le depasesc veniturile
    
Am intalnit si clienti care ne intreaba: Dar de ce nu imi dati creditul? Le este foarte greu sa inteleaga motivele pentru care au fost respinsi de sistemul nostru. Mereu incercam sa le explicam faptul ca avem un produs exclusiv online; nu cerem niciun fel de acte si oricine poate solicita acest credit online, in doar doua minute. Este normal sa fii selectiv atunci cand oferi cel mai simplu mod de a face rost de bani pentru problemele financiare urgente.

Exista clienti care au un venit stabil, dar relativ mic pentru un astfel de credit. In cazul in care cheltuielile lor depasesc deja veniturile lunare, nu am vrea sa le cream probleme financiare suplimentare prin acordarea unui imprumut. Dupa cum am spus de fiecare data, pentru noi este foarte important ca produsul pe care il vindem sa ajute oamenii, nu sa-i incurce in vreun fel. De aceea preferam sa avem mai putini clienti, dar pe care sa-i putem ajuta cu adevarat, nu sa ii indatoram peste puterile lor.
 
 Cu totii trebuie sa inteleaga ca si un imprumut rapid are criterii de acordare.
 
Cele dupa care noi ne ghidam sunt exact cele din formularul care trebuie completat online. Cele mai importante sunt datele personale, istoricul financiar al clientului si nu in ultimul rand, prevederile legale ce ni se aplica in materie de evaluare a capacitatii de rambursare a clientilor nostri.

De ce ai nevoie pentru un credit de la Ferratum?

In rest, pentru a solicita un credit de la Ferratum, lucrurile sunt extrem de simple: ai nevoie de datele din actul de identitate, de o conexiune la internet (laptop/tableta/smarphone), de o adresa de email personala, de un numar de telefon mobil si, FOARTE IMPORTANT, sa ai peste 24 ani. Nimic mai mult.
 

Datele de identitate sunt necesare pentru a ne asigura de validitatea acestora in vederea finalizarii tranzactiei. In al doilea rand, pentru siguranta clientilor nostri; vrem sa evitam situatia in care cineva ar putea obtine un credit doar cu datele personale apartinand altei persoane. Toate datele care ne sunt comunicate sunt gestionate cu atentie si in stricta conformitate cu prevederile legale  si nu sunt folosite in alte scopuri decat cele pentru care clientii nostri isi dau acordul.
 
Oricine completeaza formularul nostru de cerere, va citi urmatorul angajament pe care ni-l asumam fara nicio ezitare:
 
„Datele personale sunt in SIGURANTA: conform Legii nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora.”
 
Ferratum nu a vandut niciun credit inainte sa obtina toate certificarile necesare din partea Autoritatii Nationale de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) . Compania este inregistrata in  Registrul de evidenta a prelucrarilor datelor cu caracter personal cu nr. 30492.
 
Ce particularitati are creditul Ferratum
 
Produsul nostru este unulscump si nu ne-am ferit niciodata sa spunem asta. Dar el are si foarte multe avantaje, pe care nu le gasesti in alta parte. Practic, soliciti un credit la ora 10.00 si la ora 12.00, cel tarziu, poti ridica banii. Pe de alta parte, chiar daca apelezi la cel mai bun prieten, este foarte posibil sa nu reuseasca sa te ajute in aceeasi zi. Deci, vorbim de un credit rapid, fara adeverinta de venit, fara cont sau card la vreo banca, adica foarte, foarte comod. Mai mult, la primul credit, nu platesti nimic: ai comisioane si dobanda 0. Abia de la al doilea imprumut sunt comisioane fixe, in functie de suma si perioada solicitata.In plus, costurile sunt transparente si oricine le poate observa integral prin simulatorul de credit de pe www.ferratum.ro

Din acest articol se poate deduce abordarea foarte echilibrata pe care o are Ferratum fata de clienti: chiar daca aceste credite rapide sunt acordate mult mai usor decat alte tipuri de credite, se face tot posibilul pentru evitarea supraindatorarii clientilor. Asta chiar si cu riscul de a avea mai putini clienti.

Din punctul nostru de vedere, aceasta abordare este si cea corecta deoarece creditele pe perioade scurte ar trebui accesate doar de persoanele care isi permit un astfel de produs si care au nevoie urgenta de bani pentru rezolvarea unor probleme reale.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite rapide


Scorul de credit - ce este si cum afecteaza acordarea unui imprumut
Scorul de credit - ce este si cum afecteaza acordarea unui imprumut

Ce trebuie sa stii inainte sa soliciti un imprumut nou este ca, in intreaga lume, institutiile financiare aproba sau resping cererile de credit in functie si de scorul de credit, denumit scor FICO.

22 Septembrie 2021 | Articol sponsorizat

CONCURS: Viva Credit sarbatoreste 10 ani de la primul imprumut acordat 100% online!
CONCURS: Viva Credit sarbatoreste 10 ani de la primul imprumut acordat 100% online!

Viva Credit, prima companie din Romania specializata in imprumuturi rapide, oferite 100% online, implineste 10 ani de la primul imprumut acordat.

9 August 2021 | Articol sponsorizat

De ce alegem sa cheltuim in loc sa economisim?
De ce alegem sa cheltuim in loc sa economisim?

Pastele e mai mult o sarbatoare spirituala, nicidecum de lauda cu ce avem pe masa, ce cadouri am oferit sau primit. Din pacate, la noi aceasta sarbatoare inseamna 2 lucruri: curatenie si goana dupa cumparaturi.

29 Aprilie 2021 | Articol sponsorizat

Cat de util este un Credit rapid si cand apelam la el
Cat de util este un Credit rapid si cand apelam la el

Un credit rapid inseamna, de regula, acei bani de care ai nevoie pana la salariu. Adica o suma de bani nu foarte mare, usor de obtinut si care trebuie rambursata intr-un timp scurt.

21 Aprilie 2021 | Articol sponsorizat

Mai multe articole

GHIDURI


Credite rapide

Creditele rapide pana la salariu, sunt imprumuturi de valori mici, care se acorda pe perioade scurte de timp. Procedura de obtinere este rapida insa costurile sunt mult mai mari decat la creditele bancare. Cand trebuie apelat la creditele rapide, care este procedura de acordare, perioada de rambursare sau alternative in Ghidul Credite rapide.

Inapoi sus