Diferente intre linia de credit si creditul de nevoi personale

24 Martie 2022 | Autor: CreditPrime

Diferente intre linia de credit si creditul de nevoi personale
In activitatea noastra vedem foarte des ca exista persoane care fac confuzie intre linia de credit si alte produse financiare. Practic, linia de credit este ca o punte ce te ajuta sa treci peste momentele de deficit bugetar, este rezerva ta de bani la care poti apela oricand apar evenimente neasteptate.

De cele mai multe ori linia de credit este accesata cu cele mai bune intentii, dar lipsa unei educatii financiare ne duce la generarea de nevoi urgente artificiale si folosirea incorecta a banilor.

Platesc dobanda la toata suma din linia de credit?

Printre cele mai importante beneficii este faptul ca platesti doar pentru banii pe care ii utilizezi, fata de creditul de nevoi personale la care platesti dobanda din momentul in care ai accesat creditul, chiar daca banii au ramas in contul tau si nu i-ai folosit.

Platesc rate lunare ca si in cazul creditului de nevoi personale?

O alta diferenta fata de un credit de nevoi personale vine din modalitatea de rambursare, poti alege sa rambursezi integral suma folosita sau poti alege sa faci plati minime lunare. Indiferent de varianta pe care o alegi, este important sa respecti termenele de plata pentru a nu genera dobanzi inutile.

Cat de usor am acces la banii din linia de credit si cat de des pot retrage din ei?

Dupa aprobarea liniei de credit si alocare acestora in contul personal, banii iti sunt la dispozitie si ii poti accesa oricand ai nevoie de ei. Linia de credit este de tip revolving, asta inseamna ca banii returnati sunt disponibili pentru reutilizare imediat. 

Retragerile le poti face in numerar de la ghiseele BCR sau se pot face transferuri pe orice card bancar Visa sau MasterCard.

Cat de greu este sa accesezi o linie de credit?

In cazul unui credit de nevoi personale ai nevoie de o serie de acte doveditoare si un istoric bancar impecabil, lucru care poate ingreuna accesarea acestui produs financiar. In cazul liniei de credit lucrurile sunt mai simple, procesul de accesare este 100% online, aprobare in 2 minute si access la bani in mai putin de 2 ore. 

Produsul poate sa fie accesat si de persoane cu un istoric financiar mai putin bun, acesta fiind special gandit pentru a le ajuta sa treaca peste perioada de instabilitate financiara.

Care sunt costurile si dobanzile practicate?

Fiind vorba despre o dobanda platita doar pentru suma folosita si pentru perioada in care folosesti banii, putem spune ca esti in control asupra costurilor pe care le platesti.

Daca esti client nou exista oferta de 0% dobanda pentru primele 30 de zile de la utilizarea liniei de credit, urmatoarele credite sunt cu dobanda de la 0,50% pe zi (la CreditPrime), lucru care iti permite sa calculezi care este costul pe care il platesti pentru perioada pentru care accesezi banii.

O conduita financiara corecta si o buna organizare a cheltuielilor te pot ajuta sa ai acces la o suma de bani care sa iti asigure linistea zilnica, dar te poate ajuta si sa nu platesti sume exagerate pentru nevoi artificial generate de posibilitatea de a accesa banii din linia de credit.

Linia de credit de la CreditPrime

CreditPrime este una dintre principalele platforme online, care ofera servicii de creditare, pe piata financiara din Romania. Produsele companiei pot fi accesate online.

CreditPrime ofera clientilor sai o linie de credit, adica o modalitate convenabila de a obtine un imprumut. 

Dispunand linia noastra de credit aveti posibilitatea de a folosi banii atunci cand aveti nevoie si platiti doar pentru perioada real utilizata. Pentru o linie de credit aplicati 100% online, 24/7, inclusiv in weekend sau de sarbatori.

Linia noastra de credit este un portofel in plus, in care puteti avea pana la 4000 de Lei, fara garantii. Mai mult de atat, creditul este aprobat o singura data, in doar 15 minute, si poate fi folosit pentru o perioada de pana la 24 de luni. Uitati de drumul la banca si bucurati-va de un credit usor de obtinut, usor de rambursat si de transferul banilor instant pe orice card Visa/MasterCard. Pe langa aceasta, banii se pot primi si  numerar, in aceeasi zi, de la ghiseele BCR sau in contul bancar. Creditul este disponibil mereu, in limita aprobata, iar banii pot fi retrasi in orice moment, chiar daca linia de credit nu este rambursata integral!

De asemenea, la cerere, aveti optiunea de a restitui partial sau complet imprumutul, oricand doriti. 

Compania noastra nu percepe comisioane sau penalitati pentru rambursarea anticipata. Un alt avantaj pentru clientii noi este rata dobanzii: pentru prima luna de utilizare oferim 0% comision, cu conditia ca plata minima sa se efectueze in termenul stabilit. 

Cu CreditPrime banii sunt mai aproape decat crezi!
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite Rapide

Alte Articole

Când să apelezi la un credit rapid?

Când să apelezi la un credit rapid?

Este vară! Momentul în care visăm cu ochii deschiși cât este ziua de lungă la concedii, renovări și ne facem planuri pentru viitor! Un ajutor financiar face diferența între planurile îndeplinite și cele amânate, iar un credit rapid s-ar putea să fie soluția potrivită pentru tine și cei dragi. Îți vom prezenta câteva situații în care poți apela la un credit rapid și care sunt avantajele acestuia!

02 Aug 2022 | Credite Rapide
Merită să investești într-un hobby?

Merită să investești într-un hobby?

Investiția într-un hobby înseamnă investiție în propria ta persoană, care, pe termen lung, este probabil cea mai profitabilă dintre toate.

26 Iul 2022 | Credite Rapide
Cum investești corect banii când renovezi?

Cum investești corect banii când renovezi?

Când îți faci planuri de renovare și reamenajare a casei, „socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg”, cum se spune în popor. De multe ori, pot apărea cheltuieli pe care să nu le putem anticipa, nici noi, nici meșterii, până ne apucăm propriu-zis de lucrări.

01 Iul 2022 | Credite Rapide
7 sfaturi financiare ca să-ți planifici corect vacanța!

7 sfaturi financiare ca să-ți planifici corect vacanța!

Este important să avem grijă la modul în care ne planificăm călătoria, mai ales din punct de vedere financiar, ca să nu ne ia prin surprindere cheltuieli neprevăzute sau faptul că nu mai avem bani în portofel la întoarcere.

20 Iun 2022 | Credite Rapide

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul