Cum investești corect banii când renovezi?

01 Iulie 2022 | Autor: Viva Credit

Cum investești corect banii când renovezi?

Când îți faci planuri de renovare și reamenajare a casei, „socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg”, cum se spune în popor. De multe ori, pot apărea cheltuieli pe care să nu le putem anticipa, nici noi, nici meșterii, până ne apucăm propriu-zis de lucrări. Poate fi vorba despre necesitatea de a cumpăra materiale în plus față de ceea ce s-a estimat inițial ori chiar să constatăm, atunci când începem lucrările, că mai sunt necesare și alte reparații la care nu ne așteptam.

V-am pregătit un mic ghid despre cum putem investi corect banii atunci când începem să renovăm, ca să finalizăm renovarea cu brio!

Începem cu „ce?”

Ce renovăm? Este o singură cameră sau sunt mai multe? Care este amploarea lucrărilor? Și, nu în ultimul rând, care este urgența acestei lucrări? Primul sfat este să iei totul pas cu pas și să începi întotdeauna cu ceea ce este urgent (de exemplu, schimbarea instalației sanitare, care a început să cedeze sau schimbarea unui geam crăpat etc.). Dacă începi renovarea întregii case în același timp, există riscul ca la un moment dat să constați că nu mai ai fonduri suficiente pentru a finaliza lucrarea. De exemplu, dacă lucrarea urgentă este la baie, atunci este indicat să te ocupi doar de baie, până în punctul în care ai o oarecare siguranță că nu mai pot apărea alte cheltuieli neprevăzute. 

Continuăm cu „cât?”

Care este bugetul pe care îl poți aloca pentru realizarea planurilor tale? Este important să-ți setezi o limită. Așa cum bine știi, poți găsi o paletă largă de materiale de construcții, mobilă și electrocasnice, pentru toate gusturile și toate bugetele. Înainte să începi renovarea, caută pe internet toate produsele de care crezi că vei avea nevoie și fă o simulare, pentru a vedea, estimativ, care este prețul acestora. Nu uita să iei întotdeauna în calcul și prețul pentru manoperă!

Dacă nu ai experiență și îți este greu să estimezi costul unei lucrări, este de preferat să te sfătuiești cu un meșter cu experiență. Nu doar că va ști de ce materiale ai nevoie, dar va putea să-ți recomande și produsele necesare, astfel încât lucrarea să fie corect executată și durabilă. 

Cum alegem meșterul?

Atunci când ai nevoie de un zugrav, un instalator sau un electrician, este cel mai bine să-ți întrebi cunoscuții care și-au renovat recent dacă îți pot recomanda pe cineva. În acest fel, poți să-ți faci o părere despre modul în care lucrează, precum și despre prețul solicitat pentru manoperă. Iar pentru că nu doar experiența contează, ci și atitudinea, poartă o discuție de început cu meșterul ca să vezi dacă puteți colabora și dacă sunteți pe aceeași lungime de undă.
    
Obține un ajutor financiar!

Te-ai hotărât cu ce cameră începi renovarea, ai găsit și meșter și urmează să cumperi materialele. Dacă ai nevoie de un ajutor financiar rapid, solicită Linia de Credit de la Viva Credit, de până la 20.000 lei! Tot procesul este simplu și rapid, 100% online. Este necesar doar să completezi formularul online și primești banii în cont în 2 ore!

Cum să utilizezi Linia de Credit de la Viva Credit? În primul rând, ține minte că este un împrumut de tip revolving: poți trage din contul tău de client numai suma de care ai nevoie, iar după ce rambursezi, suma devine din nou disponibilă pentru a fi utilizată!

Dacă folosești împrumutul într-un mod responsabil, costul pentru acesta va fi mai mic.

Spor la renovat!

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite Rapide

Alte Articole

Top 3 motive pentru care să alegi o linie de credit

Top 3 motive pentru care să alegi o linie de credit

În viața noastră, a tuturor, apar momente în care avem nevoie urgent de bani, iar salariul este mult prea departe. În astfel de situații, poți apela cu încredere la o linie de credit. În cele ce urmează, îți prezentăm care sunt cele mai importante 3 motive pentru o astfel de alegere.

09 Noi 2022 | Credite Rapide
Soluția pentru vremuri dificile preferată lunar de zeci de mii de români!

Soluția pentru vremuri dificile preferată lunar de zeci de mii de români!

Sigur ai simțit și tu că toate prețurile au crescut, iar veniturile ne ajung mai greu de la o lună la alta. Nu ești singura persoană! Un studiu realizat de Ipsos la nivel global arată că un factor de stres în rândul oamenilor provine din creșterea inflației și teama de creștere a șomajului.

01 Noi 2022 | Credite Rapide
Când să apelezi la un credit rapid?

Când să apelezi la un credit rapid?

Este vară! Momentul în care visăm cu ochii deschiși cât este ziua de lungă la concedii, renovări și ne facem planuri pentru viitor! Un ajutor financiar face diferența între planurile îndeplinite și cele amânate, iar un credit rapid s-ar putea să fie soluția potrivită pentru tine și cei dragi. Îți vom prezenta câteva situații în care poți apela la un credit rapid și care sunt avantajele acestuia!

02 Aug 2022 | Credite Rapide
Merită să investești într-un hobby?

Merită să investești într-un hobby?

Investiția într-un hobby înseamnă investiție în propria ta persoană, care, pe termen lung, este probabil cea mai profitabilă dintre toate.

26 Iul 2022 | Credite Rapide

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul