top banner

Creditul rapid este considerat util pentru renovarea locuintei

21 Aprilie 2016 | Autor: Conso

Romanii ar apela la un credit rapid in special pentru renovarea locuintei, reiese dintr-un studiu prezentat de o institutie financiara nebancara. Respectiva institutie mentioneaza si avantajele acestor credite. Clientii, insa, trebuie sa stie cat si cum sa apeleze la aceste imprumuturi, avand in vedere ca sunt cele mai scumpe din piata. 
Potrivit studiului mentionat, circa 15% din utilizatorii de internet din mediul urban au declarat ca au solicitat in ultimele 12 luni un imprumut de la o institutie financiara nebancara.
Dintre cei care ar apela la un imprumut, peste 25% l-ar utiliza pentru renovarea locuintei si pentru alte nevoi casnice, reiese din studiul realizat de GfK Romania pentru Viva Credit, companie specializata in acordarea de credite cu o singura rata.
Urgentele medicale, alt motiv pentru care s-ar apela la un credit rapid
Pe locul al doilea in ierarhia motivelor de imprumut de la institutiile financiare nebancare s-au situat nevoile personale neprevazute si urgentele medicale, cu aproape 21%.
„Credit Pana la Salariu a devenit o optiune pe care tot mai multi romani sunt dispusi sa o ia in calcul atunci cand se confrunta cu  situatii neprevazute si au nevoie de o suma mica de bani pentru o perioada scurta de timp”, se arata in comunicatul companiei.
Studiul a fost realizat pe un esantion online reprezentativ urban la nivelul Romaniei, pe o populatie cu varste de peste 21 ani, care au un loc de munca si care au venituri de peste 700 de lei.
Avantajele si dezavantajele creditului rapid
„Observam din acest studiu ca institutiile financiare nebancare din Romania, care acorda imprumuturi intr-o singura rata au inceput sa fie o optiune viabila pentru tot mai multi romani. Asta demonstreaza ca oamenii au inteles beneficiile IFN-urilor care dau intaietate tocmai acestei nevoi a lor: sa intre in posesia unei sume mici de bani, fara a mai fi nevoie sa apeleze la prieteni sau cunostinte”, sustine Eduard Popisteanu, director de marketing al Viva Credit.
Avantajele acestor finantari constau in rapiditate  (aplici online, obtii aprobarea rapid si primesti banii chiar in aceeasi zi direct in contul bancar), flexibilitate  (poti alege exact suma de care ai nevoie (intre 100 si 1000 de lei in cazul Viva Credit) si perioada dorita (intre 1 si 35 zile), transparenta (stii de la inceput exact cat ai de plata). In plus, dobanda este fixa, costul nu se modifica pe durata creditului, iar rambursarea anticipata se face fara comisioane sau alte penalitati.
In schimb, aceste credite au dezavantajul ca se acorda pe perioade foarte scurte (35 de zile in cazul Viva Credit, sau maxim un an in cazul altor societati) si sunt cele mai scumpe forme de imprumut de pe piata (DAE poate depasi 2000% pe an pentru scadente de 30-45 de zile).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite Rapide

Alte Articole

Viva Credit susține Echipa Descurcăreților!

Viva Credit susține Echipa Descurcăreților!

Probabil că te întrebi cine sunt Descurcăreții! Noi credem că tu ai putea fi unul dintre ei!

06 Sep 2023 | Credite Rapide
Află secretele împrumuturilor rapide pe termen scurt!

Află secretele împrumuturilor rapide pe termen scurt!

Ai avut vreodată nevoie de un împrumut rapid și ofertele ți s-au părut scrise într-un limbaj complicat, cu termeni precum DAE, dobândă zilnică, dobândă 0, retragere, rambursare anticipată etc.? Viva Credit a denumit acest limbaj IFN-eză și s-a hotărât să ne învețe cum să fim atenți la detaliile care fac diferența în cazul împrumuturilor rapide pe termen scurt.

14 Mar 2023 | Credite Rapide
Linia de credit – când să o folosești și când nu?

Linia de credit – când să o folosești și când nu?

Linia de credit este un produs care devine treptat una dintre alegerile către care se îndreaptă tot mai mulți clienți. Sunt numeroase situațiile în care poate fi folosit, dar, în același timp, sunt și cazuri în care nu este recomandat să se apeleze la un astfel de produs. Care sunt acestea vei descoperi din articolul de mai jos.

10 Ian 2023 | Credite Rapide
Cum să nu rămâi fară bani niciodată cu ajutorul unei linii de credit

Cum să nu rămâi fară bani niciodată cu ajutorul unei linii de credit

În viața fiecăruia dintre noi pot apărea situații neprevăzute pentru care este important să putem apela la un fond de urgență. Ce faci însă atunci când nu dispui de această rezervă? Află din articolul de mai jos cum te poate ajuta linia de credit.

28 Dec 2022 | Credite Rapide

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul