Creditul rapid este considerat util pentru renovarea locuintei

Romanii ar apela la un credit rapid in special pentru renovarea locuintei, reiese dintr-un studiu prezentat de o institutie financiara nebancara. Respectiva institutie mentioneaza si avantajele acestor credite. Clientii, insa, trebuie sa stie cat si cum sa apeleze la aceste imprumuturi, avand in vedere ca sunt cele mai scumpe din piata. 

Potrivit studiului mentionat, circa 15% din utilizatorii de internet din mediul urban au declarat ca au solicitat in ultimele 12 luni un imprumut de la o institutie financiara nebancara.

Dintre cei care ar apela la un imprumut, peste 25% l-ar utiliza pentru renovarea locuintei si pentru alte nevoi casnice, reiese din studiul realizat de GfK Romania pentru Viva Credit, companie specializata in acordarea de credite cu o singura rata.

Urgentele medicale, alt motiv pentru care s-ar apela la un credit rapid


Pe locul al doilea in ierarhia motivelor de imprumut de la institutiile financiare nebancare s-au situat nevoile personale neprevazute si urgentele medicale, cu aproape 21%.

„Credit Pana la Salariu a devenit o optiune pe care tot mai multi romani sunt dispusi sa o ia in calcul atunci cand se confrunta cu  situatii neprevazute si au nevoie de o suma mica de bani pentru o perioada scurta de timp”, se arata in comunicatul companiei.

Studiul a fost realizat pe un esantion online reprezentativ urban la nivelul Romaniei, pe o populatie cu varste de peste 21 ani, care au un loc de munca si care au venituri de peste 700 de lei.

Avantajele si dezavantajele creditului rapid


„Observam din acest studiu ca institutiile financiare nebancare din Romania, care acorda imprumuturi intr-o singura rata au inceput sa fie o optiune viabila pentru tot mai multi romani. Asta demonstreaza ca oamenii au inteles beneficiile IFN-urilor care dau intaietate tocmai acestei nevoi a lor: sa intre in posesia unei sume mici de bani, fara a mai fi nevoie sa apeleze la prieteni sau cunostinte”, sustine Eduard Popisteanu, director de marketing al Viva Credit.

Avantajele acestor finantari constau in rapiditate  (aplici online, obtii aprobarea rapid si primesti banii chiar in aceeasi zi direct in contul bancar), flexibilitate  (poti alege exact suma de care ai nevoie (intre 100 si 1000 de lei in cazul Viva Credit) si perioada dorita (intre 1 si 35 zile), transparenta (stii de la inceput exact cat ai de plata). In plus, dobanda este fixa, costul nu se modifica pe durata creditului, iar rambursarea anticipata se face fara comisioane sau alte penalitati.

In schimb, aceste credite au dezavantajul ca se acorda pe perioade foarte scurte (35 de zile in cazul Viva Credit, sau maxim un an in cazul altor societati) si sunt cele mai scumpe forme de imprumut de pe piata (DAE poate depasi 2000% pe an pentru scadente de 30-45 de zile).


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite rapide


De ce alegem sa cheltuim in loc sa economisim?
De ce alegem sa cheltuim in loc sa economisim?

Pastele e mai mult o sarbatoare spirituala, nicidecum de lauda cu ce avem pe masa, ce cadouri am oferit sau primit. Din pacate, la noi aceasta sarbatoare inseamna 2 lucruri: curatenie si goana dupa cumparaturi.

29 Aprilie 2021 | Articol sponsorizat

Cat de util este un Credit rapid si cand apelam la el
Cat de util este un Credit rapid si cand apelam la el

Un credit rapid inseamna, de regula, acei bani de care ai nevoie pana la salariu. Adica o suma de bani nu foarte mare, usor de obtinut si care trebuie rambursata intr-un timp scurt.

21 Aprilie 2021 | Articol sponsorizat

Ce trebuie sa stim despre imprumutul pe termen scurt
Ce trebuie sa stim despre imprumutul pe termen scurt

Atunci cand luam decizia de a face un imprumut trebuie sa analizam foarte bine daca aceasta este una corecta.

26 Martie 2021 | Articol sponsorizat

Online e mai sigur!
Online e mai sigur!

Perioada in care ne aflam a schimbat mult obiceiurile oamenilor. Din grija pentru ei insisi sau pentru altii, acestia au devenit mult mai atenti la ce fac, unde merg sau cu cine se intalnesc.

15 Martie 2021 | Articol sponsorizat

Mai multe articole

GHIDURI


Credite rapide

Creditele rapide pana la salariu, sunt imprumuturi de valori mici, care se acorda pe perioade scurte de timp. Procedura de obtinere este rapida insa costurile sunt mult mai mari decat la creditele bancare. Cand trebuie apelat la creditele rapide, care este procedura de acordare, perioada de rambursare sau alternative in Ghidul Credite rapide.

Inapoi sus