Află de ce și cum să investești în propria persoană!

29 Aprilie 2022 | Autor: Viva Credit

Află de ce și cum să investești în propria persoană!

Evoluția face parte din firesc. Totul este într-o continuă schimbare - societatea, tehnologia, economia, de aceea, este important ca fiecare dintre noi să țină pasul cu schimbările și să evolueze odată cu ele. Lucrul cu propria persoană ne ajută să ne îmbunătățim permanent, iar investiția în noi este probabil cea mai profitabilă investiție pe termen lung. În acet articol, îți vom prezenta 4 pași prin care să începi să investești în tine. 

De ce este importantă investiția în propria persoanăAtunci când investești în tine, fie că vorbim despre cursuri de perfecționare profesională, investiție într-un hobby sau în programe de gestionare a emoțiilor, aduni un bagaj mare de cunoștințe, care te ajută să vezi lucrurile dintr-o nouă perspectivă. Simplul fapt că te raportezi altfel la viața ta personală și profesională este un pas în față. Evoluția vine treptat și poate veni în foarte multe forme. De exemplu, prin oportunități profesionale noi, printr-un job mai bine plătit, printr-o mai bună gestionare a relațiilor cu ceilalți etc. Astfel, poziția în societate și resursele materiale vor crește și ele treptat. 

Progresul este un proces

Sigur ai auzit adesea fraza „devino cea mai bună versiune a ta”. Prima lecție din spatele acestui citat este conștientizarea că investiția în propria persoană este un proces, nu ceva ce faci doar o dată în viață. Învățăm și suntem într-o evoluție continuă, astfel că da, mâine poți deveni cea mai bună versiune a ta în comparație cu astăzi, însă timpul nu stă pe loc și nici noi nu este indicat să stagnăm în aceeași „versiune”, ci să continuăm să ne perfecționăm.

Fii deschis/ă să înveți

Cel mai important lucru dintre toate este să ai deschiderea să înveți, apoi vei remarca faptul că poți învăța câte ceva din orice. Chiar și dintr-o banală discuție cu un coleg de serviciu sau dintr-un film pe care îl vezi în timpul liber. Poți afla despre experiențe de viață prin care tu nu ai trecut sau modul în care alții s-au raportat la experiențe de viață similare cu ale tale. Regula de aur atunci când înveți este să treci totul prin filtrul tău propriu, să analizezi informația în funcție de valorile tale personale.

Odată ce ai stabilit că ai deschiderea să înveți, gândește-te ce anume vrei să dezvolți cel mai mult la tine. După ce te-ai hotărât, dacă ai pe listă mai multe lucruri, prioritizează-le în funcție de urgență și importanță. Gândește-te ce ți-ar fi cel mai util acum ca să evoluezi. 

Caută soluții

Ai stabilit ce latură a ta îți dorești s-o dezvolți prima dată. Următorul pas este să cauți materiale sau cursuri care te pot ajuta în acest proces. Poate fi vorba despre cărți, documentare, ateliere sub îndrumarea unui specialist sau un curs. Caută cea mai bună opțiune pentru nevoia ta și fă pasul spre cea mai bună versiune a ta.

Pune în practică

Te-ai înscris la un curs sau ai citit câteva principii foarte bune într-o carte. Acum, cel mai important lucru pe care să-l faci ca să sedimentezi informația este s-o pui în practică și s-o transformi în reflex. Ca să transformi în obicei ceea ce ai învățat, să nu îți fie teamă să faci pași mici, poate chiar să greșești uneori. Face parte din procesul de învățare și eșecul se poate transforma chiar într-o lecție valoroasă. 

Nu lăsa lipsa banilor să devină o piedică în dezvoltarea ta

Ține minte! Cea mai mare investiție este cea pe care o faci în propria persoană! Așa că, deși astăzi este posibil să faci un efort financiar, vei observa rezultatele pe termen lung.
Atunci când îți dorești să participi la un curs de dezvoltare personală sau profesională, dar nu ai suficienți bani, există o soluție simplă și rapidă la care poți apela. 

La Viva Credit, poți obține până la 3000 lei, cu o dobândă promoțională de 0% în primele 30 de zile. Tot procesul este 100% online, iar banii îi primești în doar 2 ore. În plus, dacă după terminarea primului curs te gândești să mai faci încă unul, Creditul Viva funcționează ca o rezervă de bani, iar suma rambursată poate fi folosită din nou. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite Rapide

Alte Articole

Top 3 motive pentru care să alegi o linie de credit

Top 3 motive pentru care să alegi o linie de credit

În viața noastră, a tuturor, apar momente în care avem nevoie urgent de bani, iar salariul este mult prea departe. În astfel de situații, poți apela cu încredere la o linie de credit. În cele ce urmează, îți prezentăm care sunt cele mai importante 3 motive pentru o astfel de alegere.

09 Noi 2022 | Credite Rapide
Soluția pentru vremuri dificile preferată lunar de zeci de mii de români!

Soluția pentru vremuri dificile preferată lunar de zeci de mii de români!

Sigur ai simțit și tu că toate prețurile au crescut, iar veniturile ne ajung mai greu de la o lună la alta. Nu ești singura persoană! Un studiu realizat de Ipsos la nivel global arată că un factor de stres în rândul oamenilor provine din creșterea inflației și teama de creștere a șomajului.

01 Noi 2022 | Credite Rapide
Când să apelezi la un credit rapid?

Când să apelezi la un credit rapid?

Este vară! Momentul în care visăm cu ochii deschiși cât este ziua de lungă la concedii, renovări și ne facem planuri pentru viitor! Un ajutor financiar face diferența între planurile îndeplinite și cele amânate, iar un credit rapid s-ar putea să fie soluția potrivită pentru tine și cei dragi. Îți vom prezenta câteva situații în care poți apela la un credit rapid și care sunt avantajele acestuia!

02 Aug 2022 | Credite Rapide
Merită să investești într-un hobby?

Merită să investești într-un hobby?

Investiția într-un hobby înseamnă investiție în propria ta persoană, care, pe termen lung, este probabil cea mai profitabilă dintre toate.

26 Iul 2022 | Credite Rapide

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul