7 sfaturi financiare ca să-ți planifici corect vacanța!

20 Iunie 2022 | Autor: Viva Credit

7 sfaturi financiare ca să-ți planifici corect vacanța!

Atunci când mergem în vacanță, avem plăcerea să descoperim multe locuri, mâncăruri, obiceiuri neașteptate, care ne surprind plăcut și ne îmbogățesc bagajul cultural. Este important să avem grijă la modul în care ne planificăm călătoria, mai ales din punct de vedere financiar, ca să nu ne ia prin surprindere cheltuieli neprevăzute sau faptul că nu mai avem bani în portofel la întoarcere. Iată 7 sfaturi utile ca să-ți planifici corect vacanța din punct de vedere financiar!

Setează-ți un buget de călătorie

Mergi în vacanță singur, în cuplu sau cu familia? În țară sau în străinătate? Care sunt activitățile pe care ai vrea să le faci? După ce răspunzi la aceste întrebări, gândește-te care este bugetul maxim pe care îl poți aloca pentru această călătorie, ca, în mod ideal, să-ți rămână bani până la următorul salariu.

Cu mașina, trenul sau avionul?

Mijlocul de transport cu care alegi să mergi în vacanță trebuie să țină cont de durată, cost și confort. Dacă destinația ta este îndepărtată, atunci avionul este, probabil, cea mai bună opțiune. Dacă mergi la mare cu multe bagaje după tine, atunci mașina personală s-ar putea să fie o variantă mai bună decât trenul. Orice ai alege, interesează-te din timp care ar fi costurile și, în cazul biletelor de avion, cu cât le cumperi mai din timp, cu atât mai bine!

Ce mâncăm în vacanță și unde?

Știai că poți găsi online meniurile și prețurile restaurantelor din orașul în care călătorești? Poți consulta care sunt cele mai apropiate restaurante de locul în care ești cazat/ă și să-ți faci o primă impresie despre cât te-ar costa o masă. Se încadrează în bugetul tău?

Activitățile de vacanță

Nu te costă (în principiu) nimic să mergi la pas prin împrejurimi, să faci poze și să te bucuri de peisaj. Totuși, dacă îți dorești să vizitezi muzee, să mergi în parcul de distracții sau să te plimbi cu vaporașul, este important să iei în calcul taxa de intrare și toate costurile pe care le implică această activitate. Tot online, poți găsi cu ușurință informații despre prețurile biletelor, astfel încât să știi de dinainte la ce să te aștepți.

Nu uita de suveniruri!

Dacă ești genul de persoană care cumpără în vacanțe magneți de frigider personalizați, atunci, gândește-te, estimativ, pentru câte persoane vrei să cumperi suveniruri și ține minte să-ți pui deoparte o sumă de bani și pentru acest frumos obicei. 

Ne facem asigurare de sănătate?

Decizia trebuie cântărită bine, pentru că, dacă ai decis să călătorești în străinătate, este important să ții cont de faptul că îngrijirea medicală s-ar putea să fie mult mai scumpă decât în România. Nu poate estima nimeni când apare o urgență care să necesite o consultație la doctor (răceală, insolație, indigestie etc.), așadar, costul pentru asigurarea de sănătate s-ar putea să fie o investiție bună, mai ales atunci când călătorești cu copiii. Analizează bine și ia cea mai bună decizie pentru tine și familia ta.

20.000 lei fac diferența!

Desigur, dacă ai tot amânat vacanța pe care ți-o dorești pentru că este mult prea costisitoare și nu ai toți banii acum, 20.000 lei fac diferența între planurile îndeplinite și cele amânate! Viva Credit oferă Linia de Credit de până la 20.000 lei, împrumut pe care îl poți obține simplu și rapid, 100% online. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de cerere de pe site-ul vivacredit.ro și poți primi banii în 2 ore!

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite Rapide

Alte Articole

Viva Credit susține Echipa Descurcăreților!

Viva Credit susține Echipa Descurcăreților!

Probabil că te întrebi cine sunt Descurcăreții! Noi credem că tu ai putea fi unul dintre ei!

06 Sep 2023 | Credite Rapide
Află secretele împrumuturilor rapide pe termen scurt!

Află secretele împrumuturilor rapide pe termen scurt!

Ai avut vreodată nevoie de un împrumut rapid și ofertele ți s-au părut scrise într-un limbaj complicat, cu termeni precum DAE, dobândă zilnică, dobândă 0, retragere, rambursare anticipată etc.? Viva Credit a denumit acest limbaj IFN-eză și s-a hotărât să ne învețe cum să fim atenți la detaliile care fac diferența în cazul împrumuturilor rapide pe termen scurt.

14 Mar 2023 | Credite Rapide
Linia de credit – când să o folosești și când nu?

Linia de credit – când să o folosești și când nu?

Linia de credit este un produs care devine treptat una dintre alegerile către care se îndreaptă tot mai mulți clienți. Sunt numeroase situațiile în care poate fi folosit, dar, în același timp, sunt și cazuri în care nu este recomandat să se apeleze la un astfel de produs. Care sunt acestea vei descoperi din articolul de mai jos.

10 Ian 2023 | Credite Rapide
Cum să nu rămâi fară bani niciodată cu ajutorul unei linii de credit

Cum să nu rămâi fară bani niciodată cu ajutorul unei linii de credit

În viața fiecăruia dintre noi pot apărea situații neprevăzute pentru care este important să putem apela la un fond de urgență. Ce faci însă atunci când nu dispui de această rezervă? Află din articolul de mai jos cum te poate ajuta linia de credit.

28 Dec 2022 | Credite Rapide

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul