5 pași simpli ca să faci cumpărături inteligente pentru Paște

15 Aprilie 2022 | Autor: Viva Credit

5 pași simpli ca să faci cumpărături inteligente pentru Paște

Știm de când așteptai să-ți revezi familia strânsă în jurul mesei de Paște! Este un moment deosebit, pentru care ne pregătim riguros, cu feluri de mâncare alese și nelipsiții cozonaci și ouă roșii. Totuși, în contextul în care prețurile alimentelor (și nu numai!) s-au majorat, cumpărăturile pentru Paște implică, chiar mai mult decât în trecut, un efort financiar destul de mare din partea noastră. Așa că este important să avem grijă cât cheltuim și pe ce cheltuim ca să ne rămână bani până la următorul salariu. Vom vedea mai jos 5 pași simpli pe care îi poți face și tu ca să faci cumpărături într-un mod inteligent. 

Fă-ți o listă cu produsele de care ai nevoie

Alocă-ți câteva minute să te gândești de ce produse ai nevoie pentru masa de Paște, precum și pentru cadouri. Vizualizează fiecare fel de mâncare pe care îl vei pregăti, ca să stabilești ce vei cumpăra, apoi trece în dreptul fiecărui produs și cantitatea necesară. 
Este important să stabilești de dinainte produsele de care ai nevoie și cantitățile, ca să eviți riscul de a adăuga în coș mai mult decât ai nevoie. Lista de cumpărături este un instrument foarte util care te ajută să eviți cumpărăturile din impuls. 

Atenție la risipa alimentară!

Un aspect important atunci când întocmești lista de cumpărături este să ții cont și de câte persoane vei avea invitate la masă. Gândul că „este mai bine să rămână mâncare, decât să nu avem suficientă” ne face adesea să cheltuim mulți bani și să pregătim cantități foarte mari, care, în cele din urmă, vor rămâne în plus și vor fi aruncate. Un mod prin care ai grijă de bugetul tău este să cumperi numai atât cât ai nevoie. Dacă îți rămâne, totuși, mâncare, există diverse rețete pe internet care te învață cum s-o prepari și s-o refolosești. În plus, dacă ai animale fără stăpân prin vecinătatea locuinței, poți oricând să le oferi și lor o „masă festivă” din carnea gătită și rămasă de sărbători. În felul acesta, previi risipa alimentară. 

Stabilește-ți bugetul 

Următorul pas al planificării este stabilirea bugetului. După ce ai trecut pe lista de cumpărături ce și cât ai nevoie, pune în dreptul fiecărui produs și un preț estimativ. Acest lucru te ajută să faci un calcul preliminar. Apoi, în funcție de banii pe care îi ai la dispoziție (după plata ratelor, a facturilor etc.), hotărăște care este bugetul pe care îl poți aloca (astfel încât să îți mai rămână bani după sărbători) și dacă ai nevoie să mai ajustezi lista de cumpărături. 

Urmărește prețurile și promoțiile    

În perioada sărbătorilor, lanțurile de magazine vin în întâmpinarea clienților cu diferite promoții, așa că este important să fii la curent cu ele înainte de a pleca la cumpărături. Chiar și dacă nu găsești promoții la raft, alege cea mai bună ofertă de preț disponibilă. Dacă nu ești hotărât/ă să cumperi produse neapărat de la o anumită marcă, atunci extinde-ți „cercetarea” asupra aceluiași tip de produs, cu specificații similare, de la un alt brand și compară prețurile între ele. Astfel, vei face cea mai bună alegere. 

Atenție la raportul calitate-preț

Mai scump nu înseamnă neapărat mai bun! Este important raportul calitate-preț și, de cele mai multe ori, el este stabilit de fiecare dintre noi, în funcție de ce ne dorim. Compară produsele între ele și stabilește ce oferă fiecare pentru prețul pe care îl au. S-ar putea să găsești ceea ce ai nevoie la un preț mai mic. În cele din urmă, nu vei ști până nu testezi. 

Bazează-te pe Viva Credit pentru un ajutor financiar rapid

Odată ce ai respectat toți acești pași, vei vedea că devenind mai conștient/ă asupra banilor pe care îi deții și a bugetului de care ai nevoie pentru masa festivă, îți vei gestiona mult mai bine venitul. 

Desigur, mai pot apărea și cheltuieli neprevăzute, însă nu trebuie să-ți strice planurile. Atunci când cei dragi se bazează pe tine, tu bazează-te pe Viva Credit! Poți obține până la 3000 lei, cu o dobândă promoțională de 0.0% în primele 30 de zile. Tot procesul este simplu și rapid, 100% online, iar banii îi primești în doar 2 ore!

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite Rapide

Alte Articole

Când să apelezi la un credit rapid?

Când să apelezi la un credit rapid?

Este vară! Momentul în care visăm cu ochii deschiși cât este ziua de lungă la concedii, renovări și ne facem planuri pentru viitor! Un ajutor financiar face diferența între planurile îndeplinite și cele amânate, iar un credit rapid s-ar putea să fie soluția potrivită pentru tine și cei dragi. Îți vom prezenta câteva situații în care poți apela la un credit rapid și care sunt avantajele acestuia!

02 Aug 2022 | Credite Rapide
Merită să investești într-un hobby?

Merită să investești într-un hobby?

Investiția într-un hobby înseamnă investiție în propria ta persoană, care, pe termen lung, este probabil cea mai profitabilă dintre toate.

26 Iul 2022 | Credite Rapide
Cum investești corect banii când renovezi?

Cum investești corect banii când renovezi?

Când îți faci planuri de renovare și reamenajare a casei, „socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg”, cum se spune în popor. De multe ori, pot apărea cheltuieli pe care să nu le putem anticipa, nici noi, nici meșterii, până ne apucăm propriu-zis de lucrări.

01 Iul 2022 | Credite Rapide
7 sfaturi financiare ca să-ți planifici corect vacanța!

7 sfaturi financiare ca să-ți planifici corect vacanța!

Este important să avem grijă la modul în care ne planificăm călătoria, mai ales din punct de vedere financiar, ca să nu ne ia prin surprindere cheltuieli neprevăzute sau faptul că nu mai avem bani în portofel la întoarcere.

20 Iun 2022 | Credite Rapide

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul