top banner

Tratamente de urgenta sau operatii estetice cu credit pe 35 ani

12 Iunie 2012 | Autor: Alexandra Popa

Daca activitatea de acordate de credite de consum a scazut drastic odata cu noile reglementari BNR, bancile mizeaza acum pe finantarea nevoilor medicale ale clientilor pentru a acorda imprumuturi pe termen lung. De la operatii estetice si lucrari dentare pana la urgente, creditele medicale au devenit cele mai flexibile credite bancare.
Indiferent de garantia adusa sau de venitul clientului, perioada de acordate a creditelor pentru nevoi personale a fost limitata la cel mult 5 ani de catre BNR. Nevoia de bani este acum compensata partial de banci, prin creditele specializate.
Creditele medicale si cele pentru studii sunt scutite de la o parte din restrictiile BNR si pot fi acordate in continuare pe termene ce ajung la 35 ani, daca sunt garantate cu ipoteca.
Cum costul studiilor nu este inca la noi atat de ridicat, bancile s-au conmcentrat mai mult finantarea tratamentelor medicale, unde cheltuielile suportate de clienti pot ajunge la valori foarte mari.
Ce interventii acopera imprumuturile pentru sanatate?
Creditele medicale nu sunt concret definite in reglementarile BNR, astfel incat sfera acestora este extrem de larga.
Nici bancile nu au pus restrictii pentru cei care solicita o astfel de finantare. In consecinta, imprumutul poate acoperi de la interventii chirurgicale sau tratamente de stricta necesitate pana la orice tip de operatii estetice sau lucrari stomatologice.
Clientii trebuie insa sa dovedeasca utilizarea sumelor in scop medical, in tara sau strainatate. Doar o mica suma, de pana la 10%, poate fi acordata sub forma de cash clientului, in timp ce restul banilor sunt transferati direct clinicii sau cabinetului medical, pe baza facturii proforma sau a unui deviz prezentat de catre client.
In general, creditul poate fi obtinut pentru finantarea tratamentelor proprii cat si a celor aferente unei rude directe: parinti, copii, sot/sotie, etc. 
Cum se obtine un astfel de credit?
Acordarea unui credit medical nu difera foarte mult de acordarea unui imprumut standard, iar pasii sunt relativi similari.
Pe langa documentele care atesta venitul solicitantului, bancile vor solicita si un deviz sau o factura proforma emisa de clinica medicala, avand specificata valoarea serviciilor ce urmeaza a fi finantate si care contine inclusiv datele necesare efectuarii platii (contul IBAN al clinicii private, denumire, etc).
Momentan, confrom detaliilor oferite de banci catre Conso.ro nu exista proceduri de urgenta pentru solutionarea cererilor de credit medical, dar raspunsul se primeste in decurs de cateva zile.
"Banca Carpatica acorda o mare atentie fiecarei solicitari si o analizeaza astfel incat clientul sa primeasca un raspuns in cel mai scurt timp posibil", au precizat reprezentantii bancii.
“In prezent nu avem o procedura speciala pentru ca aceste credite sa fie solutionate in regim de urgenta, dar BCR poate asigura un timp de raspuns care sa raspunda nevoii clientului”, au mentionat reprezentantii BCR, care indica si un termen maxim de 3 zile pentru acordarea unui credit medical fara garantii ipotecare.
Cat costa un astfel de credit?
Numarul bancilor care au un portofoliu un astfel de imprumut nu este mare dar, comparativ cu anii trecuti, cand creditele medicale erau practic inexistente, oferta pare diversificata.
Cei care au nevoie de finantare pentru cheltuieli medicale se pot indrepta catre banci, precum BCR, BRD, Carpatica, Banca Transilvania sau CEC Bank.
Daca principalul avantaj al creditelor medicale este perioada lunga de rambursare, costurile nu sunt cu mult mai mici decat cele de la creditele de consum.
DAE pentru creditele fara ipoteca este in anumite cazuri cu 1-2 procente mai mica decat in cazul creditului de consum. Pentru un credit de 10.000 lei pe 4 ani, DAE variaza intre 12,6% si 15,6%, iar perioada de acordare ajunge la cel mult 10 ani.
BRD si Carpatica ofera si posibilitatea contractarii de imprumuturi medicale pe termen lung, de 20, respectiv 35 ani, cu conditia ca solicitantul sa prezinte o garantie ipotecara.
La un credit in lei cu garantie ipotecara, DAE se apropie de 11%, iar in cazul unui credit in euro, DAE este de 9%-10%.
Rata lunara, pentru diferite sume si conditiile principale de acordare pot fi vizualizate in comparatorul special pe Conso.ro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

Refinantarile pot fi o solutie in contextul scumpirii creditelor

Refinantarile pot fi o solutie in contextul scumpirii creditelor

Cresterea dobanzilor de referinta (ROBOR, IRCC) din ultima vreme si tendinta de majorare simultana a marjelor practicate de unele banci a trezit apetitul pentru solutii mai avantajoase prin refinantare.

03 Mai 2023 | Credite nevoi personale
De ce se (mai) scumpesc creditele

De ce se (mai) scumpesc creditele

In ultimele doua luni, mai multe banci au operat majorari ale marjelor fixe in conditiile in care lichiditatea din sistemul bancar s-a imbunatatit progresiv. De ce se intampla asta?

21 Feb 2023 | Credite nevoi personale
Valoarea imprumutului poate influenta costurile creditelor de consum

Valoarea imprumutului poate influenta costurile creditelor de consum

Se stie ca un credit de consum tinde sa aiba costuri semnificativ mai mari decat unul ipotecar dar diferenta intre creditele de consum in functie de valoarea imprumutului poate fi la fel de importanta.

16 Feb 2023 | Credite nevoi personale
Costurile creditelor de consum pot scadea atasand servicii suplimentare

Costurile creditelor de consum pot scadea atasand servicii suplimentare

Asigurarile, cardurile de credit, virarea veniturilor debitorilor in conturi deschise la banca finantatoare pot reduce costurile cu dobanzile cu pana la 6 puncte procentuale.

03 Feb 2023 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul