Raiffeisen Locuinte a dat credite locative de 19 milioane lei in 2012

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte au obtinut credite in valoarea totala de 19 milioane lei in 2012. Valoarea medie a unui credit garantat cu ipoteca este de 130.000 lei.


Volumul creditelor nou acordate a urcat in 2012 cu 14%, astfel incat soldul de credite al bancii este de 54 milioane lei. Cresterea este pusa de banca pe seama majorarii valorii medii a finantarii.

In cazul creditelor cu ipoteca suma finantata este de 130.000 lei iar in cazul creditelor fara ipoteca suma medie obtinuta de un client este de 25.000 lei.
#banner_X1#
“Creditele pe care le oferim sunt in lei, cu dobanzi fixe pe toata durata finantarii. In plus, rata lunara la credit este egala cu rata din perioada de economisire. Aceasta face ca intarzierile la plata in faza de creditare sa fie rare si conduce la un portofoliu sanatos de credite”, a precizat Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

La finalul anului trecut, clientii bancii aveau in conturi economii in valoare de 262,4 milioane lei. In total, banca are semnate 177.000 de contracte.

Clientii care incheie un contract de economisire-creditare si economisesc o perioada de timp au ulterior posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa de 4,5% sau 6% pe an, in functie de produsul ales. Statul ofera o prima de 25% pe an din sumele economisite in anul anterior, cel mult 250 de euro, la care se adauga dobanda bancii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?
Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?

Diferentierea se face in special in functie de valoarea imobilului si, implicit, de existenta sau nu a avansului solicitat in conturile viitorilor debitori.

18 August 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus