Raiffeisen Locuinte a dat credite locative de 19 milioane lei in 2012

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte au obtinut credite in valoarea totala de 19 milioane lei in 2012. Valoarea medie a unui credit garantat cu ipoteca este de 130.000 lei.


Volumul creditelor nou acordate a urcat in 2012 cu 14%, astfel incat soldul de credite al bancii este de 54 milioane lei. Cresterea este pusa de banca pe seama majorarii valorii medii a finantarii.

In cazul creditelor cu ipoteca suma finantata este de 130.000 lei iar in cazul creditelor fara ipoteca suma medie obtinuta de un client este de 25.000 lei.
#banner_X1#
“Creditele pe care le oferim sunt in lei, cu dobanzi fixe pe toata durata finantarii. In plus, rata lunara la credit este egala cu rata din perioada de economisire. Aceasta face ca intarzierile la plata in faza de creditare sa fie rare si conduce la un portofoliu sanatos de credite”, a precizat Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

La finalul anului trecut, clientii bancii aveau in conturi economii in valoare de 262,4 milioane lei. In total, banca are semnate 177.000 de contracte.

Clientii care incheie un contract de economisire-creditare si economisesc o perioada de timp au ulterior posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa de 4,5% sau 6% pe an, in functie de produsul ales. Statul ofera o prima de 25% pe an din sumele economisite in anul anterior, cel mult 250 de euro, la care se adauga dobanda bancii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus