top banner

Raiffeisen Bank acorda ipotecare cu avans de 20%

08 Noiembrie 2016 | Autor: Conso

Renuntarea la avansurile mari pentru creditele ipotecare continua in sistemul bancar romanesc. Raiffeisen Bank se alatura bancilor care acorda credite ipotecare clasice in lei, cu avans de 20% pentru anumite localitati din tara. Banca a lansat, in acest sens, un produs de creditare nou.
Pana acum, institutia percepea un avans de 35% pentru astfel de finantari, stabilit inca de la inceputul anului pe fondul discutilor cu privire la Legea darii in plata.
Potrivit unui comunicat al bancii, noul credit imobiliar este oferit in toate agentiile din tara, insa cu un avans diferentiat, tinand cont de indicatorii imobiliari si economici ai zonei: dinamica pietei imobiliare, concentrarea de proiecte imobiliare, potentialul de creditare, nevoia de credite etc.
”Orasele mari si nu numai, cele care cumuleaza in cea mai mare masura factorii mentionati mai sus, beneficiaza de un avans de 20% pentru creditele acordate pana la 30 de ani. Avansul maxim solicitat de banca poate ajunge la 45%, iar perioada maxima pe care se poate acorda creditul este de 30 de ani. Suma acordata este intre 5.000 si 300.000 de euro, echivalent in lei”, se mai arata in comunicatul citat.
In ce localitati se pot obtine credite cu avans redus?
Astfel, potrivit comunicatului citat, credite ipotecare cu avans de 20% se pot obtine in 31 de localitati prezentate de banca pe site-ul propriu.
Totodata, banca a introdus optiunea de dobanda fixa pentru primii 7 ani, respectiv 5,25% pe an pentru clientii de casa si 5,5% pentru clientii standard. Produsul poate fi acordat, insa, si cu dobanda variabila, pentru clientii care solicita acest tip de dobanda (ROBOR la 3 luni + 3% pentru clientii de casa; ROBOR la 3 luni + 3,25% in varianta standard).
Tot mai multe banci ofera credite ipotecare cu avans redus
Raiffeisen Bank este prima banca din sistem care a anuntat cresterea avansului la ipotecare, la 35% la lei si la 40% la euro, cu cateva luni inainte chiar de intrarea in vigoare a Legii privind darea in plata. Ulterior, majoritatea bancilor au luat decizii similare, insa, dupa ce au constata ca la avansuri de peste 30% nu mai au clienti carora sa le vanda credite ipotecare, rand pe rand au dat inapoi si au redus avansurile la nivelurile practicate inainte.
Multe dintre ele au redus avansul la creditele ipotecare chiar la 15%, dupa ce l-au crescut substantial in urma cu cateva luni, in general pentru marile orase, unde piata imobiliara este mai activa. Banca Comerciala Romana (BCR), Piraeus Bank, CEC Bank, BRD-Groupe Societe Generale, Bancpost, Banca Transilvania si acum Raiffeisen Bank ofera acum credite ipotecare in conditii de avans aproape similare cu cele dinainte de valul de majorari.
Bancile conditioneaza, in anumite cazuri, avansul minim, in afara de localitatea in care se afla imobilul cumparat prin credit, si de suma contractata sau perioada de creditare. Aceste conditii, insa, sunt mai putin importante pentru clienti decat valoarea avansului solicitat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Asteptarea schimbarii politicii monetare e costisitoare pentru debitori

Asteptarea schimbarii politicii monetare e costisitoare pentru debitori

Ultima sedinta de politica monetara s-a incheiat fara scaderea dobanzii BNR, contrar estimarilor unor analisti, iar amanarea unei refinantari avantajoase, in ideea ca pana la urma dobanzile se vor reduce totusi, ne scoate lunar bani suplimentari din buzunar.

20 Mai 2024 | Credite imobiliare
Dobanzile fixe introductorii concureaza cu succes ofertele Noua Casa

Dobanzile fixe introductorii concureaza cu succes ofertele Noua Casa

Creditele ipotecare cu dobanzi fixe in primii ani concureaza atractivitatea imprumuturilor din programul cu garantii guvernamentale, marjele scazand la randul lor semnificativ.

29 Apr 2024 | Credite imobiliare
Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Apropierea sarbatorilor de Paste, cand lumea cheltuie mai mult, si previzibila reducere a dobanzii BNR, ce stimuleaza creditele ipotecare, au reprezentat pretextul pentru a trece in revista starea dobanzilor la toate tipurile de credite.

04 Apr 2024 | Credite imobiliare
Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Să-ți cumperi o locuință este fără îndoială un pas important pentru oricine. Vestea bună este că dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința visurilor tale, poți aplica la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă cuprinsă între 5.59% - 6.59% în primii 5 ani și ulterior variabilă.

12 Mar 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul