Programul Casa Verde nu are sanse sa reporneasca nici in acest an

Ministrul mediului a confirmat ca programul Casa Verde ramane blocat si in 2013, din lipsa de fonduri, conform Agerpres.


Programul a fost lansat in vara lui 2010 dar doi ani mai tarziu a fost intrerupt. In prezent, exista aproximativ 11.000 de cereri inscrise inca din 2011 care asteapta finantarea.

Initial, minstrul Mediului, Rovana Plumb, declarase ca se doreste lansarea unei noi sesiuni pentru acest program in anul curent. Situatia s-a schimbat insa radical.

“Nu sunt sanse ca programul Casa Verde sa reporneasca in acest an. Nu sunt bani, nu avem bani pentru finantarea acestuia. Daca, in perioada urmatoare, vor aparea posibilitati de finantare, atunci sigur putem sa vorbim despre o noua etapa a programului” a precizat Rovana Plumb.

Programul a beneficiat de un buget de 100- 110 milioane lei anual iar in 2011, numarul beneficiarilor a fost de aproximativ 43.000, fiecare obtinand o subvnetie cuprinsa intre 6.000 si 8.000 lei pentru instalarea de centrale termice pe baza de energie regenerabila.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?
Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?

Diferentierea se face in special in functie de valoarea imobilului si, implicit, de existenta sau nu a avansului solicitat in conturile viitorilor debitori.

18 August 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus