Programul Casa Verde nu are sanse sa reporneasca nici in acest an

Ministrul mediului a confirmat ca programul Casa Verde ramane blocat si in 2013, din lipsa de fonduri, conform Agerpres.


Programul a fost lansat in vara lui 2010 dar doi ani mai tarziu a fost intrerupt. In prezent, exista aproximativ 11.000 de cereri inscrise inca din 2011 care asteapta finantarea.

Initial, minstrul Mediului, Rovana Plumb, declarase ca se doreste lansarea unei noi sesiuni pentru acest program in anul curent. Situatia s-a schimbat insa radical.

“Nu sunt sanse ca programul Casa Verde sa reporneasca in acest an. Nu sunt bani, nu avem bani pentru finantarea acestuia. Daca, in perioada urmatoare, vor aparea posibilitati de finantare, atunci sigur putem sa vorbim despre o noua etapa a programului” a precizat Rovana Plumb.

Programul a beneficiat de un buget de 100- 110 milioane lei anual iar in 2011, numarul beneficiarilor a fost de aproximativ 43.000, fiecare obtinand o subvnetie cuprinsa intre 6.000 si 8.000 lei pentru instalarea de centrale termice pe baza de energie regenerabila.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste
Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste

Intre creditele Noua Casa, cele mai atractive prin prisma garantiei de stat, si creditele de nevoi personale uzuale, diferenta de marja pleaca acum de la 4%. Fata de creditele ipotecare fara garantie de stat, diferenta este mult mai mica.

11 Mai 2021 | Imobiliare

Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus