Prima luna din an se incheie cu o usoara ieftinire a creditelor de casa in lei

Doua banci au operat scaderi de dobanda la creditele imobiliare in lei in luna ianuarie. Reducerile au variat intre 0,4 procente si 0,9 puncte procentuale.


BCR a decis sa scada marjele de dobanda cu 0,4 procente atat in cazul creditelor ipotecare cat si in cazul creditului de nevoi personale cu ipoteca. Astfel, marja peste Robor la 6 luni in cazul creditului ipotecar variaza acum intreb 2,4% si 3,4%, in functie de profilul clientului, si intre 3,4% si 4,4% in cazul creditului de consum cu ipoteca.

O miscare similara a facut si ING Bank unde marja de dobanda a scazut cu 0,4 procente in cazul creditului de consum cu ipoteca, pana la 1,5%, iar la creditul ipotecar s-a redus cu 0,9 procente, pana la 1%.

“Aceasta reducere a dobanzii creditelor in lei subliniaza angajamentul BCR pentru creditarea in moneda nationala”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

De altfel, ambele banci au renuntat de curand la acordarea de credite in valuta populatiei, mizand exclusiv pe segmentul creditelor in lei. In conditiile in care creditele in lei raman totusi mai scumpe decat cele in euro, in special pe zona imprumuturilor ipotecare, miscarea de reducere poate fi o incercare de crestere a atractivitatii propriilor oferte.

Principalele caracteristici ale imprumuturilor oferite pot fi regasite in sectiunile Credite imobiliare si Credite de nevoi personale de pe Conso.ro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste
Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste

Intre creditele Noua Casa, cele mai atractive prin prisma garantiei de stat, si creditele de nevoi personale uzuale, diferenta de marja pleaca acum de la 4%. Fata de creditele ipotecare fara garantie de stat, diferenta este mult mai mica.

11 Mai 2021 | Imobiliare

Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus