Prima luna din an se incheie cu o usoara ieftinire a creditelor de casa in lei

Doua banci au operat scaderi de dobanda la creditele imobiliare in lei in luna ianuarie. Reducerile au variat intre 0,4 procente si 0,9 puncte procentuale.


BCR a decis sa scada marjele de dobanda cu 0,4 procente atat in cazul creditelor ipotecare cat si in cazul creditului de nevoi personale cu ipoteca. Astfel, marja peste Robor la 6 luni in cazul creditului ipotecar variaza acum intreb 2,4% si 3,4%, in functie de profilul clientului, si intre 3,4% si 4,4% in cazul creditului de consum cu ipoteca.

O miscare similara a facut si ING Bank unde marja de dobanda a scazut cu 0,4 procente in cazul creditului de consum cu ipoteca, pana la 1,5%, iar la creditul ipotecar s-a redus cu 0,9 procente, pana la 1%.

“Aceasta reducere a dobanzii creditelor in lei subliniaza angajamentul BCR pentru creditarea in moneda nationala”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

De altfel, ambele banci au renuntat de curand la acordarea de credite in valuta populatiei, mizand exclusiv pe segmentul creditelor in lei. In conditiile in care creditele in lei raman totusi mai scumpe decat cele in euro, in special pe zona imprumuturilor ipotecare, miscarea de reducere poate fi o incercare de crestere a atractivitatii propriilor oferte.

Principalele caracteristici ale imprumuturilor oferite pot fi regasite in sectiunile Credite imobiliare si Credite de nevoi personale de pe Conso.ro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?
Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?

Diferentierea se face in special in functie de valoarea imobilului si, implicit, de existenta sau nu a avansului solicitat in conturile viitorilor debitori.

18 August 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus