Prima Casa: Romanii se orienteaza spre case mai ieftine decat in debutul programului

Valoarea medie a unui imprumut prin programul Prima Casa a scazut in etepa a patra la 38.500 euro, fata de debutul programului, in 2009, cand creditul mediu era de 41.200 euro, conform datelor BCR.


Pe de alta parte insa avansul mediu este 11%, mai mult decat dublu fata de minimul de 5% solicitat de banci.

In plus, si procedurile de analiza au fost imbunatatite. Daca in primele 4 luni ale programului, in a doua jumatate din 2009, au fost acordare doar 3.700 de credite, primele 4 luni din etapa a patra, ce a debutat in vara lui 2011, a adus un numar de peste 5.300 de clienti pentru BCR.

In ceea ce priveste profilul clientilor BCR, majoritatea sunt barbati tineri, pana in 34 ani, cu studii superioare si fara copii in intretinere. Doar 45% sunt casatoriti.

BCR are un plafon total de 640 milioane euro in cadrul celei de-a patra etape a programului iar din 2009 pana in prezent a acordat peste 20.000 credite, in valoare de 800 milioane euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus