Prima Casa: Romanii se orienteaza spre case mai ieftine decat in debutul programului

Valoarea medie a unui imprumut prin programul Prima Casa a scazut in etepa a patra la 38.500 euro, fata de debutul programului, in 2009, cand creditul mediu era de 41.200 euro, conform datelor BCR.


Pe de alta parte insa avansul mediu este 11%, mai mult decat dublu fata de minimul de 5% solicitat de banci.

In plus, si procedurile de analiza au fost imbunatatite. Daca in primele 4 luni ale programului, in a doua jumatate din 2009, au fost acordare doar 3.700 de credite, primele 4 luni din etapa a patra, ce a debutat in vara lui 2011, a adus un numar de peste 5.300 de clienti pentru BCR.

In ceea ce priveste profilul clientilor BCR, majoritatea sunt barbati tineri, pana in 34 ani, cu studii superioare si fara copii in intretinere. Doar 45% sunt casatoriti.

BCR are un plafon total de 640 milioane euro in cadrul celei de-a patra etape a programului iar din 2009 pana in prezent a acordat peste 20.000 credite, in valoare de 800 milioane euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus