Prima Casa contribuie cu 75% la vanzarile de credite ipotecare BCR

Peste 75% din totalul creditelor ipotecare acordate de BCR in ultima perioada sunt facilitate de programul Prima Casa. In a patra etapa a programului, banca a aprobat 2.395 dosare.


„Tranzactiile pe piata sunt relativ reduse in afara imobilelor care se finanteaza in cadrul programului. Exista in continuare pe piata asteptari diferite ale vanzatorilor si cumparatorilor”, a declarat seful Departamentului Credite Garantate din cadrul BCR, Ioana Mihai, in cadrul unui seminar organizat de banca.

Clientii au contractat imprumuturi Prima Casa de 93,3 milioane euro in cea de-a patra etapa a programului, la o valoare medie de aproape 39.000 euro.

Imprumuturile sunt disponibile numai in euro la BCR. Dobanda standard cuprinde o marja fixa de 3,95% peste Euribor la 3 luni. Clientii care isi vireaza salariul intr-un cont al bancii si cei care au un comportament bun de plata la creditele in derulare beneficiaza de o reducere a marjei de 0,2 procente.

Ofertele de credite Prima Casa pot fi comparate pe Conso.ro in sectiunea de Comparatii credite imobiliare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus