Prima Casa: BCR introduce creditele in lei

BCR a decis sa acorde finantare si in moneda locala in cadrul programului Prima Casa. Pana acum, banca oferea clientilor strict optiunea in euro.

Rata dobanzii se plaseaza la nivelul maxim admis de legislatia aferenta programului, respectiv Robor la 3 luni plus o marja de 2,5%. Clientii care au insa cont de salariu deschis la BCR primesc o reducere, suportand astfel o marja de 2,3%.

De asemenea, si comisionul aferent garantiei oferite de stat, prin Fondul de Garantare, este suportat tot de catre client, la un nivel de 0,49%, aplicat la jumatate din soldul anual.


Clientii pot contracta imprumutul si pentru constructie, caz in care primesc o promisiune de garantare, valabila 18 luni, timp in care comisionul este redus la 0,15%.

Pana in prezent, in etapele precedente ale programului Prima Casa, BCR a acordat credite doar in euro.
 
”Prin accesarea creditului Prima Casa in moneda in care clientul obtine venitul se elimina riscul valutar, ceea ce este in concordanta si cu recomandarile Bancii Nationale a Romaniei”, a precizat Ioana Mihai, sef departament Credite Garantatela BCR.

Pe langa BCR, alte 8 banci au decis sa acorde si credite in lei in cadrul programului Prima Casa.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus