Prima Casa: BCR introduce creditele in lei

BCR a decis sa acorde finantare si in moneda locala in cadrul programului Prima Casa. Pana acum, banca oferea clientilor strict optiunea in euro.

Rata dobanzii se plaseaza la nivelul maxim admis de legislatia aferenta programului, respectiv Robor la 3 luni plus o marja de 2,5%. Clientii care au insa cont de salariu deschis la BCR primesc o reducere, suportand astfel o marja de 2,3%.

De asemenea, si comisionul aferent garantiei oferite de stat, prin Fondul de Garantare, este suportat tot de catre client, la un nivel de 0,49%, aplicat la jumatate din soldul anual.


Clientii pot contracta imprumutul si pentru constructie, caz in care primesc o promisiune de garantare, valabila 18 luni, timp in care comisionul este redus la 0,15%.

Pana in prezent, in etapele precedente ale programului Prima Casa, BCR a acordat credite doar in euro.
 
”Prin accesarea creditului Prima Casa in moneda in care clientul obtine venitul se elimina riscul valutar, ceea ce este in concordanta si cu recomandarile Bancii Nationale a Romaniei”, a precizat Ioana Mihai, sef departament Credite Garantatela BCR.

Pe langa BCR, alte 8 banci au decis sa acorde si credite in lei in cadrul programului Prima Casa.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Cum influenteaza indicii monetari creditele cu dobanzi variabile in lei
Cum influenteaza indicii monetari creditele cu dobanzi variabile in lei

Modificarea dobanzii de politica monetara operata ieri si decalajul dintre indicii de referinta IRCC si ROBOR vor avea efecte palpabile asupra dobanzilor platite de debitori.

11 Ianuarie 2022 | Imobiliare

BNR inaspreste conditiile pentru creditele imobiliare
BNR inaspreste conditiile pentru creditele imobiliare

Bancile vor trebui ca la inceputul anului viitor sa majoreze avansul si nivelul garantiilor luate in calcul pentru creditele de investitii imobiliare. Urmeaza schimbarea conditiilor si pentru creditele imobililare pentru prima locuinta?

26 Octombrie 2021 | Imobiliare

Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus