Prima Casa: BCR introduce creditele in lei

BCR a decis sa acorde finantare si in moneda locala in cadrul programului Prima Casa. Pana acum, banca oferea clientilor strict optiunea in euro.

Rata dobanzii se plaseaza la nivelul maxim admis de legislatia aferenta programului, respectiv Robor la 3 luni plus o marja de 2,5%. Clientii care au insa cont de salariu deschis la BCR primesc o reducere, suportand astfel o marja de 2,3%.

De asemenea, si comisionul aferent garantiei oferite de stat, prin Fondul de Garantare, este suportat tot de catre client, la un nivel de 0,49%, aplicat la jumatate din soldul anual.


Clientii pot contracta imprumutul si pentru constructie, caz in care primesc o promisiune de garantare, valabila 18 luni, timp in care comisionul este redus la 0,15%.

Pana in prezent, in etapele precedente ale programului Prima Casa, BCR a acordat credite doar in euro.
 
”Prin accesarea creditului Prima Casa in moneda in care clientul obtine venitul se elimina riscul valutar, ceea ce este in concordanta si cu recomandarile Bancii Nationale a Romaniei”, a precizat Ioana Mihai, sef departament Credite Garantatela BCR.

Pe langa BCR, alte 8 banci au decis sa acorde si credite in lei in cadrul programului Prima Casa.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste
Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste

Intre creditele Noua Casa, cele mai atractive prin prisma garantiei de stat, si creditele de nevoi personale uzuale, diferenta de marja pleaca acum de la 4%. Fata de creditele ipotecare fara garantie de stat, diferenta este mult mai mica.

11 Mai 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus