Prima Casa: Bancile au acordat peste 4.000 de credite in etapa a patra

Cele 14 banci care au semnat conventii cu Fondul de Garantare pentru participarea in cadrul etapei a patra a programului Prima Casa au acordat in ultimele doua luni aproximativ 4.200 de credite.

Valoarea totala a garantiilor guvernamentale se ridica la aproximativ 160 milioane euro, jumatate din aceasta suma fiind suportata de banci si jumatate suportata de stat.


“Programul isi atinge scopul, acela de a-i sprijini – in primul rand – pe cei care nu au casa sa si-o achizitioneze si sa nu mai plateasca chiria”, a precizat premierul Emil Boc in urma unei intalniri cu reprezentantii Fondului de Garantare.

Cele mai multe credite sunt acordate pentru achizitia de apartamente cu doua camere. Ca pondere, Bucuresti, Cluj, Timisoara sunt judetele si orasele cu cea mai mare pondere in cadrul noii etape a programului Prima Casa, ce a debutat in urma cu doua luni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste
Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste

Intre creditele Noua Casa, cele mai atractive prin prisma garantiei de stat, si creditele de nevoi personale uzuale, diferenta de marja pleaca acum de la 4%. Fata de creditele ipotecare fara garantie de stat, diferenta este mult mai mica.

11 Mai 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus