Prima Casa: Bancile au acordat peste 4.000 de credite in etapa a patra

Cele 14 banci care au semnat conventii cu Fondul de Garantare pentru participarea in cadrul etapei a patra a programului Prima Casa au acordat in ultimele doua luni aproximativ 4.200 de credite.

Valoarea totala a garantiilor guvernamentale se ridica la aproximativ 160 milioane euro, jumatate din aceasta suma fiind suportata de banci si jumatate suportata de stat.


“Programul isi atinge scopul, acela de a-i sprijini – in primul rand – pe cei care nu au casa sa si-o achizitioneze si sa nu mai plateasca chiria”, a precizat premierul Emil Boc in urma unei intalniri cu reprezentantii Fondului de Garantare.

Cele mai multe credite sunt acordate pentru achizitia de apartamente cu doua camere. Ca pondere, Bucuresti, Cluj, Timisoara sunt judetele si orasele cu cea mai mare pondere in cadrul noii etape a programului Prima Casa, ce a debutat in urma cu doua luni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus