Prima Casa a sustinut piata creditelor imobiliare in 2012

In 2012, soldul creditelor imobiliare a urcat cu 3,6 miliarde lei. Datele Fondului de Garantare indica insa ca aceasta crestere s-a bazat aproape exclusiv pe programul Prima Casa.

In 2012, Fondul a acordat aproximativ 26.000 de garantii iar valoarea medie a unui credit in cadrul programului Prima Casa a fost de 39.400 euro. Acest lucru se traduce printr-o valoare totala a creditelor acordate de 4,6 miliarde lei.

Cresterea soldului bancilor a fost insa de doar 3,6 miliarde lei in ultimul an. Cresterea rezulta din plusul adus de noile credite din care se scad rambursarilor partiale sau integrale ale imprumuturilor acordate in trecut.


In consecinta, ciferele nu fac altceva decat sa indice ca programul Prima Casa a sustinut aproape integral creditarea imobiliara in 2012.

Cum modificari majore pe piata bancara nu exista se poatepresupune ca tot programul Prima Casa va fi locomotiva creditarii pe zona imobiliara si in 2013.

Programul continua momentan in aceeasi parametri si permite bancilor acordarea de credite prin Programul Prima Casa de circa 793 milioane euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus