Pretul mediu al unei locuinte a scazut cu 33% in ultimii 5 ani

Nivelul mediu al pretului unei locuinte a scazut in ultimii 5 ani cu 33% la nivel national, conform unui studiu Eurobank Property Services. Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in Bucuresti.


Astfel, fata de maximul pietei imobiliare inregistrat in 2008, in prezent preturile din Bucuresti sunt mai mici cu 51% in medie. Acest lucru presupune o scadere medie de 13,3% pe an.

La polul opus se afla zona de Vest, care a inregistrat cea mai mica scadere a pretului mediu din ultimii 5 ani, respectiv 24,5%, conform aceluiasi studiu.

Cea mai mica scadere a pretului mediu din ultimii 5 ani a fost inregistrata de Oradea si Iasi, ambele sub media nationala, devenind astefel pietele de proprietati rezidentiale cele mai performante din randul celor mai mari 10 orase ale tarii.

Cele mai recente rezultate, aferente primului trimestru din 2013, sustin tendinta stabil aobservata in ultimele 4-6 trimestre, atat la nivel national, cat si in Bucuresti. Fluctuatiile pozitive si negative devin obisnuite pentru piata rezidentiala din Romania si reflecta atat conditiile dificile de pe continentul european cat si nivelul de incredere de pe piata locala.


sursa: Eurobank Property Services


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?
Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?

Diferentierea se face in special in functie de valoarea imobilului si, implicit, de existenta sau nu a avansului solicitat in conturile viitorilor debitori.

18 August 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus