Premierul a mers la tara sa promoveze programul Casa Verde

Premierul Emil Boc a facut o vizita de lucru in judetul Dambovita, impreuna cu ministrul mediului, Lazlo Borbely, unde a promovat programul de subventie a achizitie de centrale ecologice, Casa Verde.

Premierul s-a declarat bucuros sa vada ca si in mediul rural exista persoane cu initiativa, care au apreciat avantajele pe care acest program le presupune, respectiv subventia de 6.000 lei pusa la dispozitie de catre stat pentru achizitia unei centrale pe baza de energie regenerabila.


“E un program de viitor si, in acelasi timp de succes, care, pe de o parte ne ajuta sa folosim energiile regenerabile si, pe de alta parte, ajuta statul sa isi onoreaze obligatiile fata de structurile internationale in ceea ce priveste investitiile in domeniul mediului”, a precizat Emil Boc.

Programul Casa verde a debutat in 2010, cand Ministerul Mediului a pus la dispozitia celor care doreau sa achizitioneze o centrala pe baza de energie regenerabila un buget total de 110 milioane lei. In 2011, pentru programul Casa Verde au fost alocati 100 milioane lei.

In primele cinci zile de la debutul din iunie 2011, fusesera deja inregistrate peste 5.000 de cereri. In comparatie, in tot anul trecut au fost depuse 18.000 de cereri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste
Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste

Intre creditele Noua Casa, cele mai atractive prin prisma garantiei de stat, si creditele de nevoi personale uzuale, diferenta de marja pleaca acum de la 4%. Fata de creditele ipotecare fara garantie de stat, diferenta este mult mai mica.

11 Mai 2021 | Imobiliare

Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus