Premierul a mers la tara sa promoveze programul Casa Verde

Premierul Emil Boc a facut o vizita de lucru in judetul Dambovita, impreuna cu ministrul mediului, Lazlo Borbely, unde a promovat programul de subventie a achizitie de centrale ecologice, Casa Verde.

Premierul s-a declarat bucuros sa vada ca si in mediul rural exista persoane cu initiativa, care au apreciat avantajele pe care acest program le presupune, respectiv subventia de 6.000 lei pusa la dispozitie de catre stat pentru achizitia unei centrale pe baza de energie regenerabila.


“E un program de viitor si, in acelasi timp de succes, care, pe de o parte ne ajuta sa folosim energiile regenerabile si, pe de alta parte, ajuta statul sa isi onoreaze obligatiile fata de structurile internationale in ceea ce priveste investitiile in domeniul mediului”, a precizat Emil Boc.

Programul Casa verde a debutat in 2010, cand Ministerul Mediului a pus la dispozitia celor care doreau sa achizitioneze o centrala pe baza de energie regenerabila un buget total de 110 milioane lei. In 2011, pentru programul Casa Verde au fost alocati 100 milioane lei.

In primele cinci zile de la debutul din iunie 2011, fusesera deja inregistrate peste 5.000 de cereri. In comparatie, in tot anul trecut au fost depuse 18.000 de cereri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Cum se poate migra de la Robor la IRCC
Cum se poate migra de la Robor la IRCC

Modalitatea diferita de calcul si decalajul de raportare dintre cei doi indici luati ca reper la creditele cu dobanzi variabile in lei starneste interesul unor debitori cu credite mai vechi pentru ajustarea algoritmului din contractele de imprumut.

19 Ianuarie 2022 | Imobiliare

Cum influenteaza indicii monetari creditele cu dobanzi variabile in lei
Cum influenteaza indicii monetari creditele cu dobanzi variabile in lei

Modificarea dobanzii de politica monetara operata ieri si decalajul dintre indicii de referinta IRCC si ROBOR vor avea efecte palpabile asupra dobanzilor platite de debitori.

11 Ianuarie 2022 | Imobiliare

BNR inaspreste conditiile pentru creditele imobiliare
BNR inaspreste conditiile pentru creditele imobiliare

Bancile vor trebui ca la inceputul anului viitor sa majoreze avansul si nivelul garantiilor luate in calcul pentru creditele de investitii imobiliare. Urmeaza schimbarea conditiilor si pentru creditele imobililare pentru prima locuinta?

26 Octombrie 2021 | Imobiliare

Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus