Premierul a mers la tara sa promoveze programul Casa Verde

Premierul Emil Boc a facut o vizita de lucru in judetul Dambovita, impreuna cu ministrul mediului, Lazlo Borbely, unde a promovat programul de subventie a achizitie de centrale ecologice, Casa Verde.

Premierul s-a declarat bucuros sa vada ca si in mediul rural exista persoane cu initiativa, care au apreciat avantajele pe care acest program le presupune, respectiv subventia de 6.000 lei pusa la dispozitie de catre stat pentru achizitia unei centrale pe baza de energie regenerabila.


“E un program de viitor si, in acelasi timp de succes, care, pe de o parte ne ajuta sa folosim energiile regenerabile si, pe de alta parte, ajuta statul sa isi onoreaze obligatiile fata de structurile internationale in ceea ce priveste investitiile in domeniul mediului”, a precizat Emil Boc.

Programul Casa verde a debutat in 2010, cand Ministerul Mediului a pus la dispozitia celor care doreau sa achizitioneze o centrala pe baza de energie regenerabila un buget total de 110 milioane lei. In 2011, pentru programul Casa Verde au fost alocati 100 milioane lei.

In primele cinci zile de la debutul din iunie 2011, fusesera deja inregistrate peste 5.000 de cereri. In comparatie, in tot anul trecut au fost depuse 18.000 de cereri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus