Premierul a mers la tara sa promoveze programul Casa Verde

Premierul Emil Boc a facut o vizita de lucru in judetul Dambovita, impreuna cu ministrul mediului, Lazlo Borbely, unde a promovat programul de subventie a achizitie de centrale ecologice, Casa Verde.

Premierul s-a declarat bucuros sa vada ca si in mediul rural exista persoane cu initiativa, care au apreciat avantajele pe care acest program le presupune, respectiv subventia de 6.000 lei pusa la dispozitie de catre stat pentru achizitia unei centrale pe baza de energie regenerabila.


“E un program de viitor si, in acelasi timp de succes, care, pe de o parte ne ajuta sa folosim energiile regenerabile si, pe de alta parte, ajuta statul sa isi onoreaze obligatiile fata de structurile internationale in ceea ce priveste investitiile in domeniul mediului”, a precizat Emil Boc.

Programul Casa verde a debutat in 2010, cand Ministerul Mediului a pus la dispozitia celor care doreau sa achizitioneze o centrala pe baza de energie regenerabila un buget total de 110 milioane lei. In 2011, pentru programul Casa Verde au fost alocati 100 milioane lei.

In primele cinci zile de la debutul din iunie 2011, fusesera deja inregistrate peste 5.000 de cereri. In comparatie, in tot anul trecut au fost depuse 18.000 de cereri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus