Numarul constructiilor noi continua sa scada in 2011

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 6,6% in 2011, fata de anul anterior, ajungand la nivel national la 39.424, conform datelor INS.


La nivelul lunii decembrie, s-au eliberat 2.730 de autorizatii, majoritatea pentru mediul rural. Numarul este in scadere cu 1% fata de luna noiembrie si cu 6,9% fata de decembrie 2010.

Ritmul de scadere s-a diminuat insa fata de anii trecuti, cand se inregistrau reduceri de peste 10%.

Scaderea pe final de an s-a concentat in zonele Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia si Vest. In celelalte regiuni s-au inregistrat cresteri usoare a numarului de autorizatii, cele mai semnificative inregistrandu-se in Sud-Est, Nord-Est si Nord-Vest.

La nivelul intregului an 2011 insa, scaderile cele mai importante s-au inregistrat in Nord-Est, Sud-Muntenia si Centru in timp ce zona de Nord-Vest si Bucuresti Ilfov au cunoscut o crestere a numarului de autorizatii noi, cele mai multe fiind eliberate in lunile de primavara -vara.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?
Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?

Diferentierea se face in special in functie de valoarea imobilului si, implicit, de existenta sau nu a avansului solicitat in conturile viitorilor debitori.

18 August 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus