Numarul constructiilor noi continua sa scada in 2011

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 6,6% in 2011, fata de anul anterior, ajungand la nivel national la 39.424, conform datelor INS.


La nivelul lunii decembrie, s-au eliberat 2.730 de autorizatii, majoritatea pentru mediul rural. Numarul este in scadere cu 1% fata de luna noiembrie si cu 6,9% fata de decembrie 2010.

Ritmul de scadere s-a diminuat insa fata de anii trecuti, cand se inregistrau reduceri de peste 10%.

Scaderea pe final de an s-a concentat in zonele Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia si Vest. In celelalte regiuni s-au inregistrat cresteri usoare a numarului de autorizatii, cele mai semnificative inregistrandu-se in Sud-Est, Nord-Est si Nord-Vest.

La nivelul intregului an 2011 insa, scaderile cele mai importante s-au inregistrat in Nord-Est, Sud-Muntenia si Centru in timp ce zona de Nord-Vest si Bucuresti Ilfov au cunoscut o crestere a numarului de autorizatii noi, cele mai multe fiind eliberate in lunile de primavara -vara.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


BNR inaspreste conditiile pentru creditele imobiliare
BNR inaspreste conditiile pentru creditele imobiliare

Bancile vor trebui ca la inceputul anului viitor sa majoreze avansul si nivelul garantiilor luate in calcul pentru creditele de investitii imobiliare. Urmeaza schimbarea conditiilor si pentru creditele imobililare pentru prima locuinta?

26 Octombrie 2021 | Imobiliare

Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus