Numarul autorizatiilor de constructie a scazut cu 4% in 2012

Piata imobiliara si sectorul constructiilor nu par sa revina pe crestere. In 2012, numarul autorizatiilor de constructie a scazut cu 4% fata de anul anterior.


In 2012 s-au eliberat 37.863 autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, conform datelor Institutului National de statistica.

In total, numarul de locuinte din cladirile autorizate se ridica la aproape 50.000, cu o suprafata utila medie de 133 metri patrati.  

Cele mai mari scaderi in numarul autorizatiilor eliberate s-au inregistrat in regiunea nord-est a tarii si in zonele de sud si sud-est ale Romaniei.

In schimb, in regiunile vestice si in Bucuresti-Ilfov numarul a urcat usor, cu 260, respectiv 60 de autorizatii in 2012.

Ca si perioada, lunile mai si iunie au reprezentat cele mai aglomertae luni din an, cand au fost eliberate in total peste 11.000 de autorizatii la nivel national.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste
Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste

Intre creditele Noua Casa, cele mai atractive prin prisma garantiei de stat, si creditele de nevoi personale uzuale, diferenta de marja pleaca acum de la 4%. Fata de creditele ipotecare fara garantie de stat, diferenta este mult mai mica.

11 Mai 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus