Numarul autorizatiilor de constructie a scazut cu 4% in 2012

Piata imobiliara si sectorul constructiilor nu par sa revina pe crestere. In 2012, numarul autorizatiilor de constructie a scazut cu 4% fata de anul anterior.


In 2012 s-au eliberat 37.863 autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, conform datelor Institutului National de statistica.

In total, numarul de locuinte din cladirile autorizate se ridica la aproape 50.000, cu o suprafata utila medie de 133 metri patrati.  

Cele mai mari scaderi in numarul autorizatiilor eliberate s-au inregistrat in regiunea nord-est a tarii si in zonele de sud si sud-est ale Romaniei.

In schimb, in regiunile vestice si in Bucuresti-Ilfov numarul a urcat usor, cu 260, respectiv 60 de autorizatii in 2012.

Ca si perioada, lunile mai si iunie au reprezentat cele mai aglomertae luni din an, cand au fost eliberate in total peste 11.000 de autorizatii la nivel national.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus