top banner

Notarii reduc taxele pentru darea in plata

19 Mai 2016 | Autor: Conso

Uniunea Nationala a Notarilor Publici a trimis membrilor sai o circulara prin care ii indeamna sa primeasca notificarile pentru darea in plata a imobilelor, stabilind, pentru moment, pretul pentru aceasta procedura la 100 de lei. Saptamana viitoare urmeaza ca onorariile notariale sa fie reduse la minimum.
Deputatul Daniel Zamfir a anuntat ca, impreuna cu avocatul Gheorghe Piperea, a avut o intalnire cu presedintele Uniunii, Viorel Manescu, cu vicepresedintele Doina Rotaru si cu presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca care este si membru in Consiliul Uniunii, in care s-a discutat atat despre impozitul perceput la darea in plata, dar si cu privire la taxele notariale aferente transferului de proprietate.
"Raspunsul pe care Ministerul de Finante l-a transmis Uniunii nu numai ca nu a clarificat lucrurile, ci i-a bagat si mai rau in ceata pe notari! Un lucru este cert, conducerea Uniunii a probat in aceasta discutie toata buna credinta si disponibilitatea de a-i ajuta pe cei care vor da in plata. Astfel, am fost asigurat ca, printr-o decizie pe care Uniunea Notarilor o va lua  saptamana viitoare, se vor reduce la minim onorariile notariale. Mai mult decat atat, au si trimis in teritoriu o circulara prin care ii indeamna pe notari sa primeasca notificarile stabilind si pretul pentru aceasta procedura care va fi de 100 de lei", se arata intr-un comunicat al deputatului Zamfir.
Depunerea notificarii sisteaza orice plata catre banca
In plus, el le recomanda celor interesati de aceasta procedura sa depuna notificarile, pentru ca, din acel moment, vor fi sistate platile catre banca si intre timp se va clarifica si plata impozitului.
"Saptamana viitoare am stabilit din nou o intalnire cu notarii, dar si cu bancherii si finantistii, pentru ca nu-i vom lasa sa perceapa oamenilor disperati impozit pe necaz, pe nenorocire!  Ministerul Finantelor a incercat sa inventeze impozite pentru cei fara niciun venit si acum chiar nu vor sa inteleaga ca nu pot lua impozit unor oameni care prin darea in plata pierd absolut tot, singurul lor castig fiind doar dreptul la libertate? Pot, dar nu vor!", a mai spus Zamfir.
Si Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat Guvernului sa elimine impozitul pentru darea in plata, iar notarilor publici reducerea taxelor notariale cu 90%.
Ministrul Finantelor spune ca analizeaza propunerea de eliminare a impozitului
Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a declarat ca analizeaza solicitarea AURSF, insa a reprosat faptul ca, in timpul dezbaterilor pe marginea legii, nu s-a adus in discutie si aspectul impozitarii. Nu se stie, insa, cui i-a fost adresat acest repros.
AURSF sustine insa ca reprezentantii Ministerului Finantelor, care au participat la discutiile pe aceasta lege, ar fi trebuit sa indice acest aspect.
"Apreciem ca Ministerul Finantelor Publice trebuie sa dea curs solicitarii noastre, cu atat mai mult cu cat, pe tot parcursul  elaborarii si dezbaterii acestei legi in cadrul comisiilor parlamentare, reprezentanti de rang inalt ai acestei institutii au fost prezenti si au luat cuvantul in repetate randuri, fara a solicita clarificarea impozitarii acestei operatiuni pentru beneficiarii legii", sustine presedintele AURSF, Alin Iacob.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Asteptarea schimbarii politicii monetare e costisitoare pentru debitori

Asteptarea schimbarii politicii monetare e costisitoare pentru debitori

Ultima sedinta de politica monetara s-a incheiat fara scaderea dobanzii BNR, contrar estimarilor unor analisti, iar amanarea unei refinantari avantajoase, in ideea ca pana la urma dobanzile se vor reduce totusi, ne scoate lunar bani suplimentari din buzunar.

20 Mai 2024 | Credite imobiliare
Dobanzile fixe introductorii concureaza cu succes ofertele Noua Casa

Dobanzile fixe introductorii concureaza cu succes ofertele Noua Casa

Creditele ipotecare cu dobanzi fixe in primii ani concureaza atractivitatea imprumuturilor din programul cu garantii guvernamentale, marjele scazand la randul lor semnificativ.

29 Apr 2024 | Credite imobiliare
Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Apropierea sarbatorilor de Paste, cand lumea cheltuie mai mult, si previzibila reducere a dobanzii BNR, ce stimuleaza creditele ipotecare, au reprezentat pretextul pentru a trece in revista starea dobanzilor la toate tipurile de credite.

04 Apr 2024 | Credite imobiliare
Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Să-ți cumperi o locuință este fără îndoială un pas important pentru oricine. Vestea bună este că dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința visurilor tale, poți aplica la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă cuprinsă între 5.59% - 6.59% în primii 5 ani și ulterior variabilă.

12 Mar 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul