Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Detalii

Notarii reduc taxele pentru darea in plata

Autor: Conso |

Publicat in: Credite imobiliare

 

Uniunea Nationala a Notarilor Publici a trimis membrilor sai o circulara prin care ii indeamna sa primeasca notificarile pentru darea in plata a imobilelor, stabilind, pentru moment, pretul pentru aceasta procedura la 100 de lei. Saptamana viitoare urmeaza ca onorariile notariale sa fie reduse la minimum.

Deputatul Daniel Zamfir a anuntat ca, impreuna cu avocatul Gheorghe Piperea, a avut o intalnire cu presedintele Uniunii, Viorel Manescu, cu vicepresedintele Doina Rotaru si cu presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca care este si membru in Consiliul Uniunii, in care s-a discutat atat despre impozitul perceput la darea in plata, dar si cu privire la taxele notariale aferente transferului de proprietate.

"Raspunsul pe care Ministerul de Finante l-a transmis Uniunii nu numai ca nu a clarificat lucrurile, ci i-a bagat si mai rau in ceata pe notari! Un lucru este cert, conducerea Uniunii a probat in aceasta discutie toata buna credinta si disponibilitatea de a-i ajuta pe cei care vor da in plata. Astfel, am fost asigurat ca, printr-o decizie pe care Uniunea Notarilor o va lua  saptamana viitoare, se vor reduce la minim onorariile notariale. Mai mult decat atat, au si trimis in teritoriu o circulara prin care ii indeamna pe notari sa primeasca notificarile stabilind si pretul pentru aceasta procedura care va fi de 100 de lei", se arata intr-un comunicat al deputatului Zamfir.

Depunerea notificarii sisteaza orice plata catre banca

In plus, el le recomanda celor interesati de aceasta procedura sa depuna notificarile, pentru ca, din acel moment, vor fi sistate platile catre banca si intre timp se va clarifica si plata impozitului.

"Saptamana viitoare am stabilit din nou o intalnire cu notarii, dar si cu bancherii si finantistii, pentru ca nu-i vom lasa sa perceapa oamenilor disperati impozit pe necaz, pe nenorocire!  Ministerul Finantelor a incercat sa inventeze impozite pentru cei fara niciun venit si acum chiar nu vor sa inteleaga ca nu pot lua impozit unor oameni care prin darea in plata pierd absolut tot, singurul lor castig fiind doar dreptul la libertate? Pot, dar nu vor!", a mai spus Zamfir.

Si Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat Guvernului sa elimine impozitul pentru darea in plata, iar notarilor publici reducerea taxelor notariale cu 90%.

Ministrul Finantelor spune ca analizeaza propunerea de eliminare a impozitului

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a declarat ca analizeaza solicitarea AURSF, insa a reprosat faptul ca, in timpul dezbaterilor pe marginea legii, nu s-a adus in discutie si aspectul impozitarii. Nu se stie, insa, cui i-a fost adresat acest repros.

AURSF sustine insa ca reprezentantii Ministerului Finantelor, care au participat la discutiile pe aceasta lege, ar fi trebuit sa indice acest aspect.

"Apreciem ca Ministerul Finantelor Publice trebuie sa dea curs solicitarii noastre, cu atat mai mult cu cat, pe tot parcursul  elaborarii si dezbaterii acestei legi in cadrul comisiilor parlamentare, reprezentanti de rang inalt ai acestei institutii au fost prezenti si au luat cuvantul in repetate randuri, fara a solicita clarificarea impozitarii acestei operatiuni pentru beneficiarii legii", sustine presedintele AURSF, Alin Iacob.

Alte articole din Credite imobiliare

Credite imobiliare

Consiliul Fiscal: Riscul cresterii taxelor este unul major

Rectificarea bugetara incalca, si de data aceasta, majoritartea reglementarilor in domeniu, si sporeste riscul cresterii fiscalitatii, din cauza dezechilibrelor macroeconomice pe care le poate provoca. Consiliul Fiscal a emis o opinie-avertisment pe aceasta tema, in care atrage atentia asupra pericolelor la care ne expune Guvernul. Citeste mai mult

Bancpost: Nu putem fi obligati sa restituim clientilor sumele platite catre cesionar

Bancpost reactioneaza la cerinta ANPC de a rambursa clientilor cesionati in Olanda dobanzile platite ilegal timp de 10 ani. In plus, noul proprietar al bancii, Banca Transilvania, spune ca nu este responsabil pentru un eveniment care a avut loc anterior momentului finalizarii tranzactiei de cumparare. Citeste mai mult

Opinii recente

de Adelina Macoviciuc

"Intre OTP si camatari nu e nicio diferenta, nici de atitudine, nici de transparenta, nici de dobanzi si incep sa cred ca nici ..."

Facebook