ING reduce la 4% marja de dobanda la creditul ipotecar in euro

ING Bank a redus marja de dobanda la creditul ipotecar in euro, de la 4,5% la 4%. Indicele de referinta este rata Robor la 12 luni.

Clientii trebuie sa incheie suplimentar si o asigurare de viata. Cei care nu doresc o astfel de asigurare la imprumut suporta o marja de dobanda de 10,25%.

La creditul in lei, rata de dobanda cuprinde o marja fixa de 4,75% peste Robor 12 luni daca se opteaza pentru varianta cu asigurare, respectiv de 8,25% in cazul variantei standard.


Printre costurile impuse de banca se mai regaseste un comision de analiza dosar de 215 lei, precum si un comision de administrare de 1%, platibil o singura data, la acordare.

Totodata, banca a eliminat din oferta creditul pentru achizitia de locuinta, lansat ca alternativa la programul Prima Casa, la care banca nu a participat.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?
Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?

Diferentierea se face in special in functie de valoarea imobilului si, implicit, de existenta sau nu a avansului solicitat in conturile viitorilor debitori.

18 August 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus