ING reduce la 4% marja de dobanda la creditul ipotecar in euro

ING Bank a redus marja de dobanda la creditul ipotecar in euro, de la 4,5% la 4%. Indicele de referinta este rata Robor la 12 luni.

Clientii trebuie sa incheie suplimentar si o asigurare de viata. Cei care nu doresc o astfel de asigurare la imprumut suporta o marja de dobanda de 10,25%.

La creditul in lei, rata de dobanda cuprinde o marja fixa de 4,75% peste Robor 12 luni daca se opteaza pentru varianta cu asigurare, respectiv de 8,25% in cazul variantei standard.


Printre costurile impuse de banca se mai regaseste un comision de analiza dosar de 215 lei, precum si un comision de administrare de 1%, platibil o singura data, la acordare.

Totodata, banca a eliminat din oferta creditul pentru achizitia de locuinta, lansat ca alternativa la programul Prima Casa, la care banca nu a participat.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus