ING a redus marjele de dobanda la creditele garantate

ING Bank a redus cu 0,75 procente marja de dobanda la imprumuturile in euro garantate cu ipoteca. Creditul de Casa Noua, alternativa lansata de banca la Prima Casa, afiseaza o marja de 4,25%.

Creditele ipotecare si de nevoi personale cu ipoteca sunt acordate la o marja fixa peste Euribor la 12 luni de 4,5%, in scadere de la 5,25%.


Reducerea de dobanda se aplica numai in cazul creditelor cu asigurare de viata atasata. In cazul creditelor fara asigurare, costurile au ramas la nivelul anterior.

Avansul minim de care trebuie sa dispuna un client se ridica la 15% pentru creditul ING de Casa Noua, respectiv de 25% la celelalte tipuri de imprumut.

Analiza dosarului presupune un comision in suma fixa de 215 lei, in vreme ce costul cu administrarea creditului se ridica la 1% si se plateste o singura data, la acordare. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus