Fatadele cladirilor vor putea fi reparate prin credite subventionate de stat

Autor: Conso |

Publicat in: Credite imobiliare

 

Proprietarii imobilelor cu fatade degradate vor putea beneficia de credite in lei cu dobanda subventionata si garantate de stat pentru repararea acestora.

Creditul va putea fi acordat pe o perioada de cel mult 5 ani iar valoarea acestuia ajunge la 90% din valoarea lucrarilor.

Creditele vor putea fi contractate de catre asociatiile de proprietari, in cazul blocurilor, dar si de catre proprietarii locuintelor unifamiliale.

Plafonul maxim de finantare ajunge la echivalentul in lei a 1.100 euro/camera de locuit, sau 4.400 euro pentru o locuinta unifamiliala. Plafoanele urca la 1.850 euro/camera sau 7.400 euro in cazul locuintelor daca proprietarii opteaza si pentru reabilitare termica.

Pentru anul 2011, plafonul total al garantiilor care pot fi emise pentru lucrari de acest tip este de 100 milioane lei.

Alte articole din Credite imobiliare

Credite imobiliare

Unicredit scade marja la creditele ipotecare, inclusiv pentru refinantare

Unicredit Bank a redus la 2,85% marja de dobanda la creditele ipotecare pentru in cadrul unei campanii promtionale, in care suporta si o parte din costurile notariale asociate imprumutului. Citeste mai mult

Noul program Prima Casa va fi dedicat celor cu venituri mai mici

Programul Prima Casa va fi rebotezat “O familie, O casa”, principale modificari fiind impunerea unui plafon pentru venitul solicitantilor si introducerea unor subventii de dobanda. Comparativ cu versiunea initiala, beneficiile sunt mai moderate. Citeste mai mult

Facebook