Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Fatadele cladirilor vor putea fi reparate prin credite subventionate de stat

Autor: Conso |

Publicat in: Credite imobiliare

 

Proprietarii imobilelor cu fatade degradate vor putea beneficia de credite in lei cu dobanda subventionata si garantate de stat pentru repararea acestora.

Creditul va putea fi acordat pe o perioada de cel mult 5 ani iar valoarea acestuia ajunge la 90% din valoarea lucrarilor.

Creditele vor putea fi contractate de catre asociatiile de proprietari, in cazul blocurilor, dar si de catre proprietarii locuintelor unifamiliale.

Plafonul maxim de finantare ajunge la echivalentul in lei a 1.100 euro/camera de locuit, sau 4.400 euro pentru o locuinta unifamiliala. Plafoanele urca la 1.850 euro/camera sau 7.400 euro in cazul locuintelor daca proprietarii opteaza si pentru reabilitare termica.

Pentru anul 2011, plafonul total al garantiilor care pot fi emise pentru lucrari de acest tip este de 100 milioane lei.

Alte articole din Credite imobiliare

Credite imobiliare

Noul program Prima Casa va fi dedicat celor cu venituri mai mici

Programul Prima Casa va fi rebotezat “O familie, O casa”, principale modificari fiind impunerea unui plafon pentru venitul solicitantilor si introducerea unor subventii de dobanda. Comparativ cu versiunea initiala, beneficiile sunt mai moderate. Citeste mai mult

Credite Prima Casa: Dobanzile fluctueaza dupa IRCC

Dobanzile practicate de banci in Programul Prima Casa se vor modifica in functie de IRCC in loc de Robor la 3 luni. Aceleasi reguli se aplica si pentru restul programelor de creditare cu garantie de stat. Citeste mai mult

Facebook