Emporiki a majorat costurile creditelor in lei si euro

Emporiki Bank a majorat cu pana la 1,8 puncte procentuale marja fixa de dobanda la creditele in lei si euro, odata cu alinierea ofertei la noile reglementari BNR.

Limita maxima de creditare pentru imprumuturile de nevoi personale cu si fata ipoteca a fost plafonata la 5 ani.

Creditele de nevoi personale standard presupun marje in crestere cu 1 punct procentual, pana la 8,6% peste Robor 3 luni in cazul finantarilor in lei. Varianta in euro afiseaza o marja de 15,5% peste Euribor la 3 luni.


Banca, membra a grupului francez Credit Agricole, a majorat de asemenea si comisionul lunar aferent asigurarii de somaj si risc de la 0,2003%.

In cazul creditelor de nevoi personale cu ipoteca, marjele standard de dobanda au urcat la 6,1% la lei, respectiv 8,1% la euro.

Si creditele imobiliare sunt acordate la dobanzi mai mari. In cazul sumelor contractate in lei, clientii trebuie sa suporte o marja fixa de 4,9%, in vreme ce la euro noua marja este de 7,05%.

Banca ofera clientilor posibilitatea de a beneficia de un discount de dobanda de 2 puncte procentuale fata de oferta standard daca decid sa-si vireze in acelasi timp si salariul intr-un cont curent deschis la aceasta.

Totodata, banca a redus suma maxima acordata la 100.000 euro la credite de nevoi personale cu ipoteca, respectiv la 1.000.000 lei la creditele de achizitie locuinta.

Oferta detaliata a creditelor acordate de Emporiki Bank poate fi comparata pe Conso.ro in sectiunile Credite de nevoi personale si Credite imobiliare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus